Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Denis Stojnić, Amir Pašić – Faćo i Dado Džafić su žestoki momci koji su vratili demobilisanog borca ARBiH u stan: Razvalili vrata sa novopostavljenom bravom

Preporučeno

Nakon Stojnića, pomoć Kekiću došli su pružiti i sarajevski bivši muzičar Danijel Dado Džafić, kao i Amir Pašić – Faćo, piše Crna Hronika.

U javnosti ste u toku jučerašnjeg dana mogli čitati mučnu situaciju u vezi pokušaja da se iz stana na teritoriji Općine Stari Grad u ulici Logavina 4 istjera demobilisani borac Armije BiH gospodin Predrag Keković, čija porodica u ovom stanu živi preko 70 godina, kao nosilac stanarskog prava.

Zaštitarska agencija iz Zenice (naziv poznat redakciji Crne Hronike) koja je pokušala bez sudskog rješenja, a angažirana od strane privatnog lica koje za sebe tvrdi da je novi vlasnik stana, obezbijediti i spriječiti Kekovića da se vrati u svoj stan, spriječena je u svom “poslu” zahvaljujući reakciji nekoliko sarajevskih momaka.

Upravo se čita:  OSCE poziva na hitnu akciju za iskorjenjivanje nasilja nad ženama i djevojčicama

Keković je inače demobilisani borac Armije BiH, teško je bolestan, ima ugrađen “bajpas” na srcu , a od zaštitara je tražio da ga u stan puste barem kako bi bio u stanju popiti svoje lijekove. Međutim, ni na takav vapaj, životno ugroženog Kekovića, zaštitari nisu pokazali dobru volju.

Nakon toga, Keković poziva i pomoć traži od poznatog bh. MMA borca Denisa Stojnića, koji navedenu informaciju prvo objavljuje na svom privatnom Instagram nalogu, alarmirajuće sve građane i medije kako bi se Kekovića pružila pravovremena pomoć, a nakon toga i sam odlazi na lice mjesta.

Upravo se čita:  U RS-u za "crni petak" potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Nakon Stojnića, pomoć Kekiću došli su pružiti i sarajevski bivši muzičar Danijel Dado Džafić, kao i Amir Pašić – Faćo, piše Crna Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Iako je na licu mjesta bilo jako puno policijskih službenika, kao i djelatnika zaštitarske agencije iz Zenice, Stojnić, Pašić i Džafić, razvaljuju vrata sa novopostavljenom bravom i vraćaju Kekovića u njegov stan.

Upravo se čita:  Najavljene pojačane kontrole na granicama BiH zbog dolaska dijaspore i turista tokom novogodišnjih praznika!

Interesantno je da je ova situacija i nevolja Kekovića, zbližila gore navedene aktere, koji ranije i nisu bili u tako dobrim odnosima.

Epilog jučerašnjeg događaja je da je Keković danas u svom stanu, a da će o daljoj sudbini Kekovića i statusu navedenog stana, računa voditi njegov advokatski tim.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo