Petak, 1 ožujka, 2024

Detalji akcije “Broker” u Sarajevu: Pretresen i sef u banci, uhapšena jedna osoba zbog “pranja novca”

Preporučeno

Pretresi su izvršeni po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su, u sklopu operativne akcije „Broker“, na području Sarajeva realizovali pretrese na tri lokacije i to dva poslovna i jednog stambenog objekta. Također u sklopu navedenih aktivnosti izvršen je pretres jednog sefa u poslovnoj banci, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti dokazi važni da dalji krivični postupak.

Upravo se čita:  Povećale se novčane doznake iz u BiH iz inostranstva: "Tri su ključna faktora"

“U skladu sa odredbama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, izvršena je privremena obustava transakcija na nekoliko računa otvorenih na ime fizičkih lica. Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. Lice lišeno slobode je u određenom vremenskom periodu nezakonito trgovalo akcijama jednog od emitenata akcijama na tržištu hartija od vrijednosti u Bosni i Hercegovini”, navode iz SIPA-e.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Pretresi su izvršeni po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas