Utorak, 25 lipnja, 2024

Detalji hapšenja Mladena Samardžije na Jahorini: Oduzet kilogram kokaina, 122.580 eura

Preporučeno

U akciji "Tokio" sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antitetrorističke jedinice MUP-a i uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 КM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane , 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila.

Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih bjegunaca sa liste Europola, uhapšen je danas na Jahorini u okviru akcije “Tokio” zbog sumnje da se bavio preprodajom kokaina, potvrđeno je u policiji RS-a.

Uhapsili su ga pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Europol je ljetos objavio ažurirarnu listu najtraženijih bjegunaca u Evropi, a na kojoj su se našla i dva državljanina Bosne i Hercegovine za kojima traga Slovenija. Jedan od njih je Samardžija koji je rođen 1990. godine, a dovodio se u vezu i sa međunarodnim kriminalnim grupama iz Crne Gore. Potjernicu za njim raspisala je Slovenija za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Upravo se čita:  Srušili su je, zemljište prodali i isknjižili iz grunta, ali Čaršijska džamija 27. jula otvara svoja vrata
Foto: MUP RS

– U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M. S. nastavio da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prijevoz i prodaja više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina – saopćeno je iz MUP-a.

Upravo se čita:  Edis je proglašen dobrotvorom godine u Sloveniji: Otac petoro djece sa bratom i kolegom besplatno popravio 30 krovova i posao još nije gotov

U akciji “Tokio” sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antitetrorističke jedinice MUP-a i uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 КM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane , 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila.

Upravo se čita:  Nakon jučerašnjeg kolapsa: Elektroprivreda BiH uputila važan apel svojim kupcima

Samardžija će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega bit će podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa novlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li su osobe koje predaju zahtjev za penzionisanje do dobijanja rješenja zdravsteno osigurane?

Pitanje koje brine buduće penzionere je da li će kada zaključe radni odnos i predaju zahtjev za penzionisanje do...

Još vijesti za vas