Četvrtak, 29 veljače, 2024

Detalji porodične tragedije koja je potresla BiH: Naručili sanduke, ostavili čak sedam pisama, u jednoj koverti 200 KM i naveli da je to novac namijenjen za kupovinu cvijeća

Preporučeno

Komšije ove porodice su u šoku, u razgovoru za Srpskainfo ističu da su oni ovo isplanirali i da su iza sebe ostavili oproštajna pisma.

Zbog užasne porodične tragedije, članovi porodice su isplanirali svoja ubistva i samoubistvo u selu u blizini Novog Grada, potvrđeno je za Srpskainfo.

Tragedija koja se desila u Novom Gradu potresla je cijeli region, kada je Ž. K. iz vatrenog oružja ubio svoju sestru Lj. K. i majku Z. Z., a zatim počinio samoubistvo. Po dolasku policije on je još davao znakove života, ali je preminuo na putu do bolnice.

Komšije ove porodice su u šoku, u razgovoru za Srpskainfo ističu da su oni ovo isplanirali i da su iza sebe ostavili oproštajna pisma.

– Tu porodicu je stalno pratila neka nesreća i zbog toga se sve ovo desilo. Prije sedam ili osam mjeseci preminula je kćerka od Lj. K., ona je tada živjela i radila u Njemačkoj. Ona se tamo razboljela od leukemije i ubrzo je preminula, njeno tijelo su prevezli ovde i sahranili – rekao je sagovornik.

Upravo se čita:  Obdukcija pokazala: Selma Baluković iz Tuzle ubijena hicem iz samostrijela

Prema njegovim riječima i Ž. K. je imao svojih zdravstvene probleme.

– On je ili pao pod voz ili ga je udario voz i od tada je ostao nepokretan. Majka je bila starija žena i ona je bila takođe nepokretna – kaže komšija ove porodice za Srpskainfo.

Prema pisanju ATV, njih troje prije tragedije su naručili sanduke i do detalja isplanirali ovaj dogaj.

Izvor blizak istrazi otkriva da je osim kovčega porodica napravila sve pripreme za svoju sahranu, a iza sebe su ostavili čak sedam pisama. U jednom su objasnili razloge zbog koji su se odlučili na ovaj očajnički potez, dok su ostala pisma bila namijenjena njima bliskim ljudima, a sadržavala su i razne smjernice.

Upravo se čita:  Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

– U pismima su naveli ko će ih i gdje sahraniti… Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pin kodove kako bi se mogao podići novac za troškove sahrane – otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da su u jednoj koverti ostavili 200 KM i u pismu naveli da je to novac namijenjen za kupovinu cvijeća koje je potrebno odnijeti na grob preminule 34-godišnjakinje, na tačno određen datum. Jedno od pisama namijenili su i njenom momku.

– Detaljno su opisali šta će sebi učiniti i kako… Napisali su čak da će neposredno prije tragičnog čina popiti po rakiju, a tokom uviđaja na stolu su pronađeni flaša s rakijom i tri čašice. Prethodno su se istuširali, presvukli u čistu odjeću… Zatim su legli u krevet i skončali onako kako su i naveli – pojašnjava izvor iz istrage.

Upravo se čita:  Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog okrutnog ubistva bračnog para Džuzdanović

Ovaj tragični slučaj šokirao je sve istražioce, jer ni oni najiskuniji ništa slično nisu vidjeli u svojim karijerama… Iznenadili su ih i detalji na koje je ova porodica obraćala pažnju prije tragičnog čina.

– Iznutra su zaključali ulazna vrata, a ključ su izvukli do pola brave kako bi se mogla otključati spolja. I na to su mislili budući da su drugi ključ ostavili ispred ulaznih vrata – otkriva izvor iz istrage.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas