Utorak, 27 veljače, 2024

Detalji pucnjave na Amira Pašića Faću u Sarajevu: U “sačekuši” bile tri osobe, jedna pucala na njega

Preporučeno

Amir Pašić je u novembru uhapšen, a potom pušten da se brani sa slobode zbog prijetnje koje je uputio sudiji na društvenoj mreži TikTok.

Amir Pašić Faćo, osoba koja je od ranije poznata policijskim službenicima po vršenju krivičnih djela, a za koja je većinom i odlužio zatvorsku kaznu, bio je meta napada sinoć oko 21:20 sati u Sarajevu.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, Amir Pašić je prijavio PU Novo Sarajevo da je osoba D.B. u pratnji dvije nepoznate osobe, pucala u njegovom pravcu u ulici Paromlinska. Kako je izjavio policijskim službenicima, u njegovom pravcu je ispaljeno od tri do pet metaka.

Upravo se čita:  Doktor zaposlen u Hitnoj pomoći: Ranije presuđen da je greškom pacijentici odstranio jajnik

Ovom prilikom oštećena su tri vozila Mercedes, Renault Clio i Citroen, a povrijeđenih nije bilo. Policijski službenici pronašli su i druge tragove od upotrebe vatrenog oružja.

“O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su izvršili pripadnici uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i pronalasku izvršioca opisanog krivičnog djela”, naveli us iz MUP-a KS.

Upravo se čita:  Fahrudin otkrio sve tajne egzotičnog vrta u Brezi: Banana u Bosni i Hercegovini može uspjeti! 

Amir Pašić je u novembru uhapšen, a potom pušten da se brani sa slobode zbog prijetnje koje je uputio sudiji na društvenoj mreži TikTok. Tada je iz Tužilaštva KS za N1 saopćeno kako rade na više predmeta protiv Amira Pašića Faće.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas