Srijeda, 24 travnja, 2024

Detalji velike akcije u BiH: Poznata imena obuhvaćena istragom, među njima i član zločinačke grupe Zijada Turkovića

Autor:Srna

Preporučeno

Akciju su sprovodili pripadnici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

U velikoj policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika obuhvaćeno je više osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Kako ATV nezvanično saznaje, u pitanju su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk u Bijeljini. Svi su dobro poznati policiji.

Radan Dotlić i Željko Simić hapšeni su u akciji “Koktel” zbog teških krivičnih djela. Njih dvojica se povezuju sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka, a u spomenutoj akciji hapšeni su zbog prometa drogom.

Danijel Planinčić je odležao kaznu od šest i po godina zbog učešća u stravičnim zločinama Turkovićeve grupe. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao da je učestvovao u ubistvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je Milenko Lakić ubio Rajka Milovanovića, nakon što je sam sebi iskopao raku.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Planinčić se sporazumom obavezao da će tokom suđenja Zijadu Turkoviću svjedočiti u korist Tužilaštva BiH, što je na kraju odbio. Prvobitno je novčano kažnjen sa 10.000 KM, a kada je ponovo odbio da svjedoči osuđen je na mjesec dana zatvora.

Nakon što je Danijel Planinčić odbio da svjedoči u Sudu BiH, tužiteljica Dijana Kajmaković sudu je saopćila da je on uplašen jer je dobijao prijetnje. Potom je podsjetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: “Vodi računa šta radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku”. Planinčić je na to reagovao tvrdio da se ne boji ničega, ali je ipak odbio da svjedoči.

Upravo se čita:  Bećirović i Komšić razgovarali s generalnim sekretarom UN-a Antóniom Gutteresom u New Yorku

Deni Savić i Dejan Šarić hapšeni su u Bijeljini nakon ubistva Nenada Markovića.

Boško Ćuk je dio kriminalne grupe njegovog sina Zlatana Ćuka, kao i ostali uhapšeni u sinoćnoj akciji policije.

Na nekoliko lokacija sprovođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policajci kontrolisali vozila i vozače.

Akciju su sprovodili pripadnici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

Upravo se čita:  Na planinama “debeo” minus, očekuje se i snijeg

Slične akcije ranije su sprovođene na području Prijedora i Banja Luke nakon ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, kao i na području Sokoca i Zvornika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas