Nedjelja, 14 srpnja, 2024

Dijelovi BiH u narednim satima na udaru jačih pljuskova: Meteorolozi objavili detalje

Preporučeno

- Nestabilno je idalje, pa tako se danas u nastavku dana očekuju lokalno jači pljuskovi u centralnim i istočnim dijelovima Bosne, prvenstveno na istoku.

Prodorom nešto hladnijeg zraka u naše krajeve i okretanjem strujanja na sjeveroistočno danas je malo svježije u našim krajevima uz lokalno pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

BH Meteo piše kako neke dijelove naše zemlje i danas očekuju jači pljuskovi. Slično vrijeme prognoziraju i za sutra, dok se za vikend, tačnije do nedjelje navečer, očekuje period stabilnijeg i sunčanijeg vremena.

Upravo se čita:  BH Meteo: Evo koliko će još najmanje trajati toplotni talas!

– Nestabilno je idalje, pa tako se danas u nastavku dana očekuju lokalno jači pljuskovi u centralnim i istočnim dijelovima Bosne, prvenstveno na istoku.

U ostatku zemlje danas većinom suho i pretežno oblačno, rijetko gdje uz prolazno malo kiše ili kratkotrajan pljusak.

Slično vrijeme današnjem će se zadržati i sutra (10.05.).

Lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju tokom dana u dijelovima sjeverne, sjeveroistočne, centralne i istočne Bosne, te u Hercegovini. Na zapadu i sjeverozapadu Bosne više sunčanog vremena.

Upravo se čita:  Lažna bolovanja uzrokuju milionske gubitke za poslodavce u FBiH

U subotu (11.05.) nakratko stabilnije i pretežno sunčano vrijeme, dok su u poslijepodnevnim satima nedjelje(12.05.) ponovo mogući lokalni pljuskovi. Toplo, uz dnevne temperature 18 do 23, lokalno do 25 °C, piše BH Meteo.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon pokušaja ubistva Trumpa: Ovaj čin je apsolutno neprihvatljiv, osuđujem ga

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović osudio je pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i predsjedničkog kandidata...

Još vijesti za vas