Četvrtak, 18 srpnja, 2024

“Dijete je protivzakonito oduzela socijalna radnica”: Oglasila se advokatica majke čija je beba iznenada preminula u Domu na Bjelavama

Preporučeno

Advokatica Alma Biberović, koja je pravna zastupnica majke Amine Zijadić u ovom slučaju, tvrdi da ova tragična priča počinje nešto ranije, a da se ključni događaj odigrao u noći sa 14. na 15. februar.

Tromjesečna djevojčica preminula je u Domu za djecu bez roditeljskoj starenja na Bjelavama 22. februara u večernjim satima.

Advokatica majke tvrdi da je dijete, osam dana prije smrti, protivzakonito oduzela socijalna radnica i to nakon što je njen suprug počinio nasilje nad bivšom suprugom.

Advokatica Alma Biberović, koja je pravna zastupnica majke Amine Zijadić u ovom slučaju, tvrdi da ova tragična priča počinje nešto ranije, a da se ključni događaj odigrao u noći sa 14. na 15. februar.

Upravo se čita:  Nova uredba Vlade FBiH: Hoće li poslodavci isplatiti pomoć radnicima? Odobreno dodatnih 2.768 KM

Kako objašnjava, otac djevojčice majci neko vrijeme nije dopuštao da uđe u kuću u kojoj su zajedno živjeli, pa samim tim joj nije dopuštao ni da vidi kćerku.

Majka se obratila Službi za socijalni rad i Policijskoj stanici, ali nije uspijevala da ostvari kontakt ili vidi djevojčicu.Došao je 14. februar naveče kada je Amina, majka djevojčice, obaviještena od policijskih službenika da je njen suprug priveden jer je pretukao bivšu suprugu.

Upravo se čita:  Više vozila EUFOR-a parkirano u centru Bijeljine

Tada su joj rekli da je djevojčica bila s njim i pozvali je da je preuzme.

– Međutim, nakon dužeg čekanja na ulici ispred kuće, iz kuće su izašli policijski službenici, dežurna socijalna radnica i njen suprug, otac djevojčice, noseći bebu u nosiljci, uz saopštenje od strane dežurne socijalne radnice da bebu ipak neće predati njoj kao majci, nego da će bebu smjestiti u ‘Dom za djecu bez roditeljskog staranje’ Sarajevo – kazala je za Klix advokatica Biberović.

Upravo se čita:  Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Kako kaže, oduzimanje djevojčice od majke i njen smještaj u Dom na Bjelavama bili su protivzakoniti i nije jasno na osnovu čega je djevojčica oduzeta.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas