Četvrtak, 29 veljače, 2024

Dijete zapalilo stan nakon što je bacilo petardu na komšijin balkon

Preporučeno

Požar je gasilo 13 vatrogasaca s četiri vozila JVP-a Split i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split. Ugašen je vodom.

Požar koji je sinoć zahvatio stan u splitskoj ulici Ruđera Boškovića izazvalo je dijete i to nakon što je bacilo petardu iz svog stana na balkon komšije, saopćila je policija jutros nakon što je obavljen uviđaj.

Policija je saopćila da je dijete bacilo petardu na plastičnu balkonsku roletu drugog stana. Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih osoba.

Upravo se čita:  Vozača Volva carinici pitali ima li šta prijaviti, on rekao da 'nema ništa': Nakon što su otvorili gepek imali su šta vidjeti!

Požar je gasilo 13 vatrogasaca s četiri vozila JVP-a Split i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split. Ugašen je vodom.

“Policijski službenici su u saradnji sa inspektorom protivpožarne zaštite obavili uviđaj u stanu i utvrđeno je da je požar izazvan pirotehničkim sredstvom koje je palo na plastičnu balkonsku roletu. U požaru su izgorjeli predmeti koji su ne nalazili na balkonu, također oštećena su stakla na vratima i prozorima na balkonu i zacrnjeni su zidovi u prostorijama bliže balkonu. Također, utvrđeno je da pirotehničko sredstvo bacilo dijete s balkona drugog stana”, saopćeno je iz policije.

Upravo se čita:  MUP RH objavio snimke: Vozači iz BiH probijaju rampe na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

Policijski službenici će obaviti sve potrebne radnje iz nadležnosti i dostaviti izvještaj nadležnom Tužilaštvu Split i Civilnoj zaštiti radi donošenja odluka iz njihove nadležnosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas