Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Divna priča iz BiH: Šest radnica u isto vrijeme na trudničkom, vlasnik pekare bez otkaza uposlio novi tim

Autor:NovaBH

Preporučeno

Jedna od novih uposlenica koja prethodno nije imala radno iskustvo u ovoj struci, Meliha Krainović, kaže da ko ima volju može sve naučiti.

U jednoj tuzlanskoj pekari, šest radnica gotovo istovremeno otišlo je na porodiljsko, a uprkos potencijalnim problemima zbog manjka radnika, vlasnik je ostao oduševljen.

Radi se o pekari Kabil u Tuzli koja je postala hit nakon objave u februaru da traži cijelu “postavu” radnica jer postojeće kolektivno idu na trudničko bolovanje. Već sada su se i porodile.

“Reacije na objavljeni oglas su bile fenomenalne”, rekao je Muharem Kabil za Novu BH.

Upravo se čita:  Drama u sarajevskom domu zdravlja: Podivljali muškarac prevrnuo kafe aparat, pa lopatom za snijeg napao recepcionerke na info-pultu

Sedam novih radnica je dobilo priliku za rad u ovoj pekari i već su na obuci ali kako kaže vlasnik, to ne znači da će uposlenice koje su trenutno na porodiljskom bolovanju izgubiti pravo na svoje radno mjesto što je nažalost česta praksa u BiH.

“Nove radnice su se se dobro uklopile, nadamo se da će im se svidjeti radno mjesto i da će to biti dugoročno”, rekao je Kabil.

Upravo se čita:  Bolna strana zamalo tragične priče iz Sarajeva: Samohrana majka ostavila djecu od 2 i 4 godine u stanu na šestom spratu i otišla da zaradi

Jedna od novih uposlenica koja prethodno nije imala radno iskustvo u ovoj struci, Meliha Krainović, kaže da ko ima volju može sve naučiti.

“Ja sam ovdje već godinu dana i iako nisam imala iskustvo u pekari, naučila sam posao. Jako sam zadovoljna i nisam imala boljeg poslodavca”, kaže Krainović.

Prema riječima vlasnika, trenutno imaju 115 zaposlenih.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Poznato kada počinje isplata 1.000 KM podrške za novorođenčad u FBiH

“Pričinjava nam zadovoljstvo što se brinemo o tako velikom broju ljudi i porodica.”, kaže Kabil.

Pojašnjava da simultani odlazak šest radnica na trudničko bolovanje jeste udar za firmu ali da oni uvijek nađu način i rješenje.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima...

Još vijesti za vas