Utorak, 18 lipnja, 2024

Djeca u BiH luda za sokom od 16KM: “Bogata djeca prepodavaju gutljaj soka za 1 KM”

Preporučeno

Prime sok se može pronaći i u pretprodaji preko OLX-a a prodavači ga prodaju po cijeni od 22 KM i 35 KM.

Skupocjeni sok “Prime” u Bosni i Hercegovini napravio je pometnju među omladinom, pogotovo onom koja su ovisna o društvenim mrežama, youtubu i digitalnim platformama.

Pometnja je vjerovatno nastala zbog cijene. U Americi košta 2 dolara, dok u Bosni i Hercegovini košta nevjerovatno 16 KM i kupuje se na benzinskim pumpama piše Crna Hronika.

Sok PRIME su osmislili dva sportaša Amerikanac i Englez koji su shvatila da im je umjesto da se biju, pametnije da zarade pare. Nažalost sok je skup to te mjere da mladi koji kupe Prime na školskom odmoru drugarima naplaćuju gutljaj tog napitka iz čepa.

Upravo se čita:  Gradnja kuće iz temelja za 15 posto jeftinija u odnosu na kupovinu

“Sva djeca koja imaju novca da kupe taj sok i oni taj sok kupe i odnesu ga u školu, i onda drugoj djeci naplaćuju da uzme gutljaj tog soka ili čak i da pomirišu taj sok. Kada bi roditelj svakog radno dana svojim dvoje djece davao novac samo za ovaj sok, otišla bi cijela jedna minimalna plata. Cijela plata za samo pola litre soka na odmoru”

Upravo se čita:  Brojni gosti na bajramskom čestitanju kod reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića: Najmlađi dobili bajram-banku

Prime sok se može pronaći i u pretprodaji preko OLX-a a prodavači ga prodaju po cijeni od 22 KM i 35 KM.

Krenete s djetetom napolje, ono zatraži neki sok, jeste skup, ali na kraju popustite i kupite. Kad ono – sok nije za djecu.

Takvo svoje iskustvo podijelio je nedavno jedan domaći korisnik Tvitera. Kako kaže, u sastavu je video da je sok namijenjen samo odraslima, ali da su djeca masovno počela da ga piju jer ga reklamiraju popularni jutjuberi iz Amerike.

Upravo se čita:  Mehaničari u Sarajevu naplatili veliki servis koji nisu uradili

U opisu prodavaca u BiH se navodi da je Prime napitak namijenjen svim sportistima i fizički aktivnim ljudima budući da pruža odgovarajuću hidrataciju i da ne sadrži kofein i gluten.

Sokovi prime sadrže mješavinu filtrirane vode, kokosove vode, sukraloze i kalijum acesulfama (veštačkih zaslađivača), kao i prirodnih aroma. Prime takođe sadrži brojne vitamine i minerale, uključujući vitamine B6 i B12, magnezijum, kalijum i kalcijum. Prime Energy sadrži i oko 200 mg kofeina, dok Prime Hidration ne sadrži kofein.

Roditelji da posebno obrate pažnju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas