Petak, 1 prosinca, 2023

Djeca u BiH luda za sokom od 16KM: “Bogata djeca prepodavaju gutljaj soka za 1 KM”

Prime sok se može pronaći i u pretprodaji preko OLX-a a prodavači ga prodaju po cijeni od 22 KM i 35 KM.

Preporučeno

Skupocjeni sok “Prime” u Bosni i Hercegovini napravio je pometnju među omladinom, pogotovo onom koja su ovisna o društvenim mrežama, youtubu i digitalnim platformama.

Pometnja je vjerovatno nastala zbog cijene. U Americi košta 2 dolara, dok u Bosni i Hercegovini košta nevjerovatno 16 KM i kupuje se na benzinskim pumpama piše Crna Hronika.

Sok PRIME su osmislili dva sportaša Amerikanac i Englez koji su shvatila da im je umjesto da se biju, pametnije da zarade pare. Nažalost sok je skup to te mjere da mladi koji kupe Prime na školskom odmoru drugarima naplaćuju gutljaj tog napitka iz čepa.

Upravo se čita:  Očajna Sarajka podijelila neugodno iskustvo: Na poziv da je pacijent imao moždani, dolaze medicinari i daju dijagnogu upale pluća

“Sva djeca koja imaju novca da kupe taj sok i oni taj sok kupe i odnesu ga u školu, i onda drugoj djeci naplaćuju da uzme gutljaj tog soka ili čak i da pomirišu taj sok. Kada bi roditelj svakog radno dana svojim dvoje djece davao novac samo za ovaj sok, otišla bi cijela jedna minimalna plata. Cijela plata za samo pola litre soka na odmoru”

Upravo se čita:  Nakon drame oglasio se i Edin Tule: "Ni nakon 15 sati potjere, Raminih helikoptera, sipe, mupa, supa, interpola, bh. banana država nije uspjela locirati gdje se nalazi Aida Tule"

Prime sok se može pronaći i u pretprodaji preko OLX-a a prodavači ga prodaju po cijeni od 22 KM i 35 KM.

Krenete s djetetom napolje, ono zatraži neki sok, jeste skup, ali na kraju popustite i kupite. Kad ono – sok nije za djecu.

Takvo svoje iskustvo podijelio je nedavno jedan domaći korisnik Tvitera. Kako kaže, u sastavu je video da je sok namijenjen samo odraslima, ali da su djeca masovno počela da ga piju jer ga reklamiraju popularni jutjuberi iz Amerike.

Upravo se čita:  Najavljene pojačane kontrole na granicama BiH zbog dolaska dijaspore i turista tokom novogodišnjih praznika!

U opisu prodavaca u BiH se navodi da je Prime napitak namijenjen svim sportistima i fizički aktivnim ljudima budući da pruža odgovarajuću hidrataciju i da ne sadrži kofein i gluten.

Sokovi prime sadrže mješavinu filtrirane vode, kokosove vode, sukraloze i kalijum acesulfama (veštačkih zaslađivača), kao i prirodnih aroma. Prime takođe sadrži brojne vitamine i minerale, uključujući vitamine B6 i B12, magnezijum, kalijum i kalcijum. Prime Energy sadrži i oko 200 mg kofeina, dok Prime Hidration ne sadrži kofein.

Roditelji da posebno obrate pažnju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo