Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Odžak: Dječak (9) iz zračne puške u glavu pogodio mladića (27)

Preporučeno

Almir H. M. (27) zadobio je povrede glave kada ga je u subotu dok je s ocem šetao ulicom Redže Škangića u Odžaku, gdje stanuju, pogodilo zrno iz zračne puške iz koje je pucao devetogodišnji dječak.

Ilustracija
Ilustracija

– Povrijeđeni mladić osjetio je dok se kretao ulicom udarac u glavu. Ranjen je u blizini lijevog uha. Okrenuo se u pravcu iz kojeg je čuo prasak i vidio dijete koje je držalo u rukama zračnu pušku. Pomoć nakon ranjavanja zatražio je u lokalnom Domu zdravlja. Dežurni ljekar nije se mogao izjasniti o težini povreda, tako da je mladić upućen na daljnje pretrage u Kantonalnu bolnicu u Orašju. Tokom davanja iskaza od mladića smo saznali iz čijeg je dvorišta ispaljeno zrno iz zračne puške tako da je naša patrola obavila razgovor sa M. H. i uz njenu prisutnost s njenim devetogodišnjim sinom. Dijete je pred majkom kazalo da je ono ispalilo hitac iz puške koji je pogodio Almira – kazali su nam izvori iz policije.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Policija je oduzela zračnu pušku iz koje je dječak pucao, a za koju je utvrđeno da je vlasništvo 40-godišnjeg Dž. H., oca dječaka, koji za pušku nema dozvolu, te će zbog toga protiv njega biti poduzete zakonom predviđene sankcije.

Naknadno će biti utvrđeno, kažu iz policije, postoji li i krivična odgovornost roditelja zbog toga što je njihovo maloljetno dijete uzelo pušku i pucalo iz nje.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

O ranjavanju mladića obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo u Orašju i Centar za socijalni rad u Odžaku.
(Avaz)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas