Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Dječak čija je majka iz Bosne i Hercegovine pao s četvrtog sprata u Beču: Ima povrede opasne po život

Dok su se majka i dječakov očuh prepirali na stubištu zgrade, četverogodišnjak je ostao sam u stanu te se, vjerovatno, popeo na klupicu ispod otvorenog prozora i pao

Preporučeno

Četverogodišnji dječak pao je sa četvrtog sprata stambene zgrade u bečkom kvartu Ottakring i trenutno se nalazi u bolnici sa teškim povredama glave.

Kako stoji u policijskom izvještaju, sve se dogodilo u srijedu kasno navečer dok su se majka (26), državljanka BiH i očuh (29), austijski državljanin, prepirali na stubištu zgrade.

Dječak je ostao sam u stanu na četvrtom spratu, vjerovatno se popeo na klupicu ispod otvorenog prozora i pao.

Upravo se čita:  U restoranu u Njemačkoj zaposlio ženu iz Bosne i Hercegovine na crno: Prijeti mu 10 godina zatvora i do 500.000 eura kazne

Prvi u pomoć su mu pritrčali radnici ugostiteljskog objekta u zgradi. Feliks (24), konobar u baru Fania, čuo je djetetov vrisak. On je, kako prenose austrijski mediji, čistio baštu paba kada je dječak pao.

“Odlagao sam stolice u stranu kada sam krajičkom oka primijetio da nešto leti kroz prozor”, rekao je očevidac.

Dječak koji je ispao kroz prozor pao je na beton u baštu lokala, konobaru gotovo pred noge.

Upravo se čita:  Radnica iz BiH pokušala pobjeći kontrolorima rada na crno, našli je u podrumu

“Bio sam potpuno šokiran kada sam vidio da je to ljudsko biće”, nastavio je Feliks za oe24.at.

Dvije žene, koje su bile su gošće lokala, odmah su priskočile u pomoć. Majka (26) i njen 29-godišnji partner, dječakov očuh, takođe su se pojavili kada je stigla pomoć.

“Htjela je otići do svog djeteta i užasno je vrištala”, rekao je očevidac. Vjeruje da su potom taksijem pratili Hitnu pomoć.

Upravo se čita:  Plava karta i tri koraka: Novi njemački zakon ubrzat će iseljavanje iz BiH

Policija je majku i očuha prijavila javnom tužilaštvu, a obaviješten je i tamošnji Centar za socijalni rad. Osim izjave da ima povrede glave, nema drugih informacija o stepenu dječakovih povreda.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo