Utorak, 16 srpnja, 2024

Dječak hrabro spasio sestricu od pobješnjelog psa, dobio je 90 šavova

Preporučeno

“Moj nećak je junak koji je spasio svoju seku od napada psa. On sam je primio ugrize kako pas ne bi dohvatio njegovu sestru”, opisala je.

Šestogodišnji Bridger Walker iz Wyominga riskirao je svoj život kako bi od pobješnjelog psa spasio mlađu sestricu. Kad je pas 9. jula napao njegovu sestru, mališan je hrabro uletio, a pas ga je izgrizao po licu i glavi.

Uprkos povredama uspio je zgrabiti sestrinu ruku i pobjeći s njom na sigurno. Njegova teta Nikki Walker na društvenim je mrežama napisala da je dobio 90 šavova.

“Moj nećak je junak koji je spasio svoju seku od napada psa. On sam je primio ugrize kako pas ne bi dohvatio njegovu sestru”, opisala je.

“Ako je neko trebao umrijeti, mislio sam da to trebam biti ja”, rekao je dječak prema tetinim riječima.

Bridger je odmah odvezen u bolnicu. Trenutno je kod kuće na sigurnom, a već ima smiješak na licu.

Kako prenosi 7News, Bridger i njegova porodica ne mrze psa ni njegovog vlasnika nakon ovog napada.

“Ne zamjeramo im ništa, zbog cijelog ovog događaja, naše porodice su još bliže”, rekla je Nikki.

Njegova teta nije tražila donacije za dječaka, već je one koji žele pomoći uputila da uplate donaciju udruzi Wounded Warrior Project koja brine o ranjenim vojnim veteranima ili organizaciji Mission 22 koja je posvećena sprječavanju samoubistava među vojnicima.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas