Nedjelja, 1 listopada, 2023

Dječaku (9) petarda otkinula četiri prsta: Osim šake stradali mu i disajni putevi

Preporučeno

Navodno je dječak držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri te je uspio da je upali šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške povrede.

Dječak (9) iz Zagreba ostao je bez četiri prsta na lijevoj šaci, nakon što mu je eksplodirala petarda u ruci.

Hirurzi, anesteziolozi i pedijatri su čak šest sati u operacionoj sali KBC Zagreb pokušavali da spasu šaku dječaku, ali su četiri prsta bila potpuno uništena i sav napor ljekara je propao, prenosi Jutarnji.

Upravo se čita:  Incident na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske: Hrvatski specijalci prijavili pucanje

Zamjenik direktora KBC-a Zagreb, dr Milivoje Novake rekao je da je dijete, za sada, na liječenju u pedijatrijskoj jedinici intenzivnog liječenja.

Dijete je i dalje intubirano, jer su mu osim šake stradali i disajni putevi. Naime, nagutao se dima pa je bilo problema prilikom stavljanja tubusa prije operacije.

Navodno je dječak držao u ruci petardu dugu desetak centimetara i debelu oko tri te je uspio da je upali šibicama što je izazvalo snažnu eksploziju i uzrokovalo teške povrede.

Upravo se čita:  Objavljene poruke u kojima se ubijena djevojka (21) žalila na policajca koji je osumnjičen za njenu smrt

Ljekari ističu da je u sekundi dijete postalo invalid, i da će liječenje biti dugotrajno i teško.

Najvjerovatnije će za koju godinu pokušati da mu presade neki od nožnih prstiju kako bi barem mogao da hvata lijevom šakom.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo