Utorak, 27 veljače, 2024

Do sada neviđen vid promocije: U prostrorijama SNSD-a žurke za maturante

Autor:N1

Preporučeno

Na pitanje u kojem svojstvu se obraćao Đajić, iz Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci odgovorili su sa, „kao Vlado Đajić, gost koji je generalno poznat kao neko ko pomaže mladima, ko podržava obrazovanje mladih i koji je i sam visokoobrazovan i koji je tokom upravljanja UKC-om Republike Srpske zaposlio na desetine mladih“.

I ovog vikenda društvenim mrežama kruže fotografije i snimci provoda iz prostorija koje koristi i Gradski odbor SNSD-a u Banjaluci. Prethodnog dana publiku je zabavljala Tea Tairović, jedna od novokomponovanih zvijezda mlađe generacije. Stranačke žurke posebno u izbornim godinama nisu novost, ali jesu žurke za maturante u stranačkim prostorijama i moguća veza najveće stranke u Republici Srpskoj sa događajima koji nailaze na osudu javnosti i koji se uprkos tome ponavljaju.

Iako, najveća stranka u Republici Srpskoj formalno ne stoji iza žurki koje se organizuju potpuno besplatno u prostorijama koje i SNSD koristi, uz besplatno piće i obavezu posjedovanja lične karte, ostaje zabilježeno da se prisutnima obratio predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Na snimku koji je dostupan i na Youtubeu, Đajić pozdravlja prisutne maturante izražavajući sreću zbog toga što Banjaluka i Republika Srpska imaju takvu mladost i budućnost.

„Ovdje nema politike, kada su me zamolili da podržim ovo bio sam srećan, čestitam vam na trudu, postali ste ljudi“, rekao je Đajić podsjećajući prisutne na jedan od svojih posljednjih poteza.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

„Dobro ste čuli prije dva dana sam uradio ono što niko nije uradio u Republici Srpskoj. Zaposlio sam 50 mladih medicinskih sestara i tehničara koji su završili Medicinsku školu. Daću sve od sebe da se i ostali zaposle, koju god su završili školu”, rekao je Đajić.

Na pitanje u kojem svojstvu se obraćao Đajić, iz Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci odgovorili su sa, „kao Vlado Đajić, gost koji je generalno poznat kao neko ko pomaže mladima, ko podržava obrazovanje mladih i koji je i sam visokoobrazovan i koji je tokom upravljanja UKC-om Republike Srpske zaposlio na desetine mladih“.

Iz Banjalučkog SNSD-a su takođe demantovali da je riječ o multimedijalnoj sali SNSD-a, tvrdeći kako im prostor u kojem je koncert organizovan ne pripada, te kako se sala iznajmljuje, kao i ostale prostorije koje SNSD koristi u zgradi koja se nalazi u krugu nekadašnjeg giganta.

Formalno, iza koncerta stoji Agencija za digitalni marketing i organizovanje događaja “Arbitrium”. Banjalučki mediji prenose njihovo saopštenje u kojem napominju kako su oni organizatori zabave koja je, po njihovim navodima okupila oko 2000 maturanata.

„Na taj način našim banjalučkim srednjoškolcima dodatno smo uljepšali i uveličali posljednji dan škole koji već godinama tradicionalno proslavljaju, sa željom da uspješno nastave svoje školovanje“, saopštili su organizatori.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

U kratkom telefonskom razgovoru Mladen Gavrilović koji stoji iza agencije „Arbitrium“ istakao je kako sinoćnjoj žurci nije prisustvovao, te da mu, s obzirom na to nije poznato u kojem se svojstvu obraćao Vlado Đajić. Uz to, Gavrilović je, upitan o uslovima po kojima agencija iznajmljuje multimedijalnu salu, istakao kako „Arbitrium“ salu ne iznajmljuje od SNSD-a. To je potvrdio i njegov saradnik Aleksandar Đekić, precizirajući da agencija, kao i SNSD, prostor iznajmljuju od „Monet brokera“, a da se Vlado Đajić na događaju obratio kao sponzor „koji je njihovom projektu ostanka mladih u Republici Srpskoj dao jedan vid novčane pomoći“.

Koncert Tee Tairović, poznate po hitovima „Hajde“, „Žao mi je žao“, „Na jednu noć“, ali i po eksplicitnom videosnimku sa javnosti nepoznatim muškarcem nije prvi koji se organizuje u istoj sali koja se nalazi iznad prostorija koje koristi banjalučki SNSD i kojoj je i SNSD organizovao aktivnosti.

U aprilu su se na društvenim mrežama pojavile fotografije sa ulaznicom za koncert na kojem je nastupala pjevačica Milica Pavlović. Uz ulaznicu bilo je neophodno ispuniti obrazac za unošenje ličnih podataka koji uključuje i otkrivanje planova maturanata poslije završene srednje škole.

Uslov za ulazak na koncert bilo je popunjavanje pozivnice što je kritikovala i Gorica Dodik, kćerke lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Gradski odbor SNSD-a demantovao je ikakvu vezu sa tom žurkom ne navodeći tada ko je organizator. Na toj, aprilskoj žurci iza koje takođe stoji agencija „Arbitrium“, organizovana je tombola na kojoj je „izvučen“ mladić kojem će pjevačica biti pratilja na maturi. Navode SNSD-a o nepostojanju veze njihove političke organizacije i žurke demantovala je pjevačica Milica Pavlović na svom profilu na Instagramu, zahvaljujući se Vladi Đajiću.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

„Najprije bih se zahvalila dr Vladi Đajiću (velikom gospodinu) na tome sto je podržao moju ideju i u rekordnom roku sa svojim timom organizovao izvlačenje i pristupio ovome kao pravi profesionalac . Potrudiću se da budem na visini zadatka i da zajedno napravimo prelijepe uspomene toga dana”, piše u njenoj objavi na Instagramu u kojoj se zahvaljuje i Banjaluci.

Uprkos svim negiranjima veze SNSD-a i organizatora ovih događaja društvenim mrežama šire se i prepiske u kojima profesori navodno pozivaju učenike u „SNSD halu“. To je kao posebno loše ocijenio član Glavnog odbora SDS-a Boris Šukalo koji se obratio saopštenjem u kojem poziva Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da se „oglasi o zaposlenima u prosvjeti koji su proteklih dana učestvovali u vrbovanju maturanata od strane stranaka“, pozivajući na njihovo sankcionisanje.

Šukalo je naveo i kako su u proteklim danima mediji i struka izrazili osudu i zgražavanje nad „pokušajima banjalučkog SNSD da koncertima turbo-folk pjevača, tombolama i besplatnim točenjem alkohola pokušaju pridobiti i vrbovati maturante“.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas