Subota, 20 travnja, 2024

Dobila otkaz nakon što je pronašla momka!

Preporučeno

Tridesetrogodišnja britanska pravnica Kate Baker prijavila je sudu kompaniju u kojoj je radila jer je dobila otkaz zbog toga što je pronašla momka. Baker kaže da joj je šef branio da se upušta u ljubavne veze te da ne smije imati djecu.

Kate_BakerMlada pravnica kaže da je ranije od šefa dobivala nagrade i riječi pohvale za svoj rad, ali da se sve promijenilo kada se zaljubila.

Upravo se čita:  Bosanac fingirao udese u Švicarskoj, zaradio preko 60.000 KM pa pobjegao

Kate B. je pred sudom izjavila da čuva i SMS poruku u kojoj supruga njenog šefa, koja je takođe zaposlena u istoj kompaniji, piše:

“On govori da ne želi da imaš ljubavne veze.”

Kako piša Daily Mail, Kate je sudiji rekla da je njen šef imao čudna pravila u kompaniji. Navela je da zaposlenici nisu smjeli pričati tokom najmanje četiri sata u okviru radnog vremena, a istakla je i to da se derao na zaposlene radi sitnica kao što su spuštene zavjese ili pogrešne radio stanice koja je u tom trenutku svirala.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Osim toga na saslušanju je opisala da su je u kompaniji iskorištavali za odvlačenje pažnje s posla kada su bili u pitanju ozbiljni klijenti jer im se sviđala. Potvrdio je to i jedan od uposlenika koji je kazao da su brojni klijenti bili impresionirani gospođicom Baker te da je među njima bila “pravi hit”, ali je demantirao da se to koristilo kako bi se klijentima skretala pažnja sa slučajeva.

Upravo se čita:  Bosanac na čelu maloljetničke bande koja je sijala strah po ulicama Beča: "Ili ću umrijeti ili ću dobiti doživotnu"

Suđenje se nastavlja.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas