Subota, 20 srpnja, 2024

Dodatni problemi za građane Bosne i Hercegovine: Neće biti dovoljan ni negativan test na koronu za nesmetan ulazak u Austriju!

Preporučeno

Zbog širenja koronavirusa austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je svoje građane da sva nepotrebna putovanja, posebno putovanja na odmor odgode.

Građani BiH koji žele u Austriju da bi izbjegli karantin trebaju imati negativan test na koronavirus. Međutim, kako pišu tamošnji mediji, ni to nije dovoljno za ulazak u zemlju u pojedinim situacijama.

Kako prenosi portal Heute razlog za ovu odluku se neće dopasti brojnim putnicima, a posebno onima koji putuju autobusima, gdje je jako teško poštovati higijenske mjere.

Kako navode mediji nije isključeno da se putnici i pored negativnog testa zaraze tokom dugog putovanja u uskom i zatvorenom prostoru. Takve putnike austrijske vlasti mogu staviti u karantin, potvrdili su u graničnoj policija Nickelsdorf, a ovo se može odnositi i na neke putnike u privatnim automobilima, prenosi Klix.

Zbog širenja koronavirusa austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je svoje građane da sva nepotrebna putovanja, posebno putovanja na odmor odgode. Iako se još uvijek može putovati u Sloveniju i Hrvatsku bez većih ograničenja, vlada je objavila upozorenje najvišeg nivoa sigurnosti za putovanje u sve zemlje zapadnog Balkana i to: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnou Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Olaf Scholz, njemački kancelar, dolazi u Srbiju s namjerom da ugovori rudarenje litija, što je prije dvije godine na...

Još vijesti za vas