Nedjelja, 25 veljače, 2024

Dodik: Ako EU prihvati nametanje izbornog zakona, znači da je evropski put BiH završen

Autor:N1

Preporučeno

“Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih niko ne smije ni da pomisli, jasno će poručiti da BiH nije država, već eksperiment”, naveo je Dodik

Ako Evropska unija prihvati nametanje izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, to će značiti “da je evropski put završen i da Bosna i Hercegovina postaje crna rupa na karti Evrope”, objavio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

U objavi na ‘X’ nalogu, Dodik je naveo kako će stav EU prema namjeri visokog predstavnika u BiH, Christiana Schmidta, da nametne promjene tehničkog aspekta izbornog zakona, pokazati kako tretiraju BiH.

Upravo se čita:  RS se zadužila za još 22 miliona maraka, a planiraju novo već za četiri dana

“Ako prihvate da je u BiH normalno ono što kod njih niko ne smije ni da pomisli, jasno će poručiti da BiH nije država, već eksperiment”, naveo je.

Upitao je i “čemu žurba”.

Podsjetimo, izmjene tehničkog aspekta Izbornog zakona BiH o kojima se govori već godinama aktuelizirao je visoki predstavnik Christian Schmidt, kada je 19. decembra saopštio da će nametnuti izmjene koje se tiču izbornog integriteta ukoliko ih zvaničnici ne izglasaju.

Upravo se čita:  Dodik se sastao s Putinom, evo šta o tome kažu iz OHR-a

U proteklim danima održani su susreti vladajućih iz FBiH, po ovom pitanju, a jučer je predsjednik NIP-a i ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković, poručiokako je siguran da će – ukoliko pregovori ne uspiju među zvaničnicima – Schmidt djelovati.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas