Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Dodik: Da sam na njegovom mjestu – otišao bih u Istanbul na redovnu liniju i došao

Preporučeno

“Lavrov nijednog trenutka nije rekao ništa loše o muslimanima u BiH. Sankcije ne postoje”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentarisao je nedolazak ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova u Srbiju.

“Da sam ja na mjestu Lavrova otišao bih u Istanbul na redovnu liniju pa došao. Ne vidim zbog čega se ona (ministrica Turković) uzbudila, Lavrov nijednog trenutka nije rekao ništa loše o muslimanima u BiH. Sankcije ne postoje”, rekao je Dodik. (Dodik već duže vrijeme koristi opasni narativ u kojem Bošnjake isključivo naziva muslimanima, što ima opasnu pozadinu, op.a.).

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Podsjećamo, ranije je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na svom Facebook profilu reagovala zbog intervjua Lavrova u kojem je, kako ona tvrdi, iznesen niz pogrešnih interpretacija i netačnih informacija koje mogu javnost dovesti u zabludu, piše N1.

Lavrov nije došao u posjetu Beogradu jer su Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija onemogućile prelijetanje aviona kojim je šef ruske diplomatije trebao sletjeti na aerodrom u Beogradu, i time onemogućile njegov dolazak.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas