Subota, 13 srpnja, 2024

Dodik današnji nestanak struje koristi za svoju propagandu: “I onda neko kaže da se bori za građane!”

Preporučeno

"Potrošnja struje iz godine u godinu raste i zahtijeva novu prenosnu mrežu i modernizaciju postojeće", kaže Dodik.

Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta RS oglasio se na svom X profilu o prekidu snabdijevanja električnom energijom u našoj, ali i zemljama regije te ponovo našao način da bljuje po Bosni i Hercegovini.

“Današnji nestanak struje usljed raspada elektroenergetskog sistema u cijelom regionu svjedoči koliko je taj sistem osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja. Potrošnja struje iz godine u godinu raste i zahtijeva novu prenosnu mrežu i modernizaciju postojeće”, kaže Dodik.

Upravo se čita:  Schmidt o otcjepljenju: Ne mislim da je to puka retorika, nego politička agenda s ciljem ugrožavanja BiH

I dok, kako ističe, zemlje regiona ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena ni jedna KM.

“Stotine miliona leže zarobljene na računu. Ne postoji volja da se taj novac raspodijeli i investira.”

Po cijenu da, kako zaključuje, građani ostanu u mraku, da se “kuhaju na plus 40, da se zimi smrzavaju na -20, godinama se blokira raspodjela sredstava”.

Upravo se čita:  Vlasti RS planiraju izgradnju memorijalnog kompleksa stradalim Srbima i crkvu u Konjević Polju

“I onda neko kaže da se bori za građane!”, zaključio je.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas