Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Dodik i političari RS-a bojkotovali himnu BiH, sjedili dok se intonirala

Autor:N1

Preporučeno

Milorad Dodik, kao i ostali politički vrh u RS su bojkotovali himnu BiH dok se intonirala. S druge strane, dok je pjesma RS Moja Republika krenula zvaničnici su odmah ustali.

U Kasarni “Kozara” u Banjaluci danas su položeni vijenci i cvijeće povodom obilježavanja 12. maja – Dana vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

U ime institucija Republike Srpske vijenac je položio predsjednik Srpske Milorad Dodik, u pratnji predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, premijera Srpske Radovana Viškovića i izaslanika srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

Međutim, Milorad Dodik, kao i ostali politički vrh u RS su bojkotovali himnu BiH dok se intonirala. S druge strane, dok je pjesma RS Moja Republika krenula zvaničnici su odmah ustali.

Podsjetimo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da je formiranje VRS bio način odbrane slobode srpskog naroda. Kritikovao je sudove koji su sudili ljudima “koji su časno stali za odbranu svog naroda”.

Upravo se čita:  Bakir Izetbegović brani suprugu Sebiju: Već 33 godine se borim protiv nepravde i nemorala

“Nisam srećan što je došlo do ukidanja VRS i do stvaranja OS BiH, to nije nešto što se htjelo, nego što se moralo. Pripadnici 3. RS puka su za nas uvijek Vojska RS”, rekao je Dodik.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su glumci, muzičari, izvedena je pjesma “Tamo daleko”, te komad “Karađorđeva sablja”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo