Utorak, 27 veljače, 2024

Dodik iz Banjaluke podržao Lukića na Twitteru: U mislima sam sa njim

Preporučeno

Dodika danas nije bilo u Sudu Bosne i Hercegovine, a medijima u Banjaluci je izjavio kako je Lukića podržao – preko društvene mreže X (nekadašnji Twitter).

U Sudu Bosne i Hercegovine danas počinje suđenje Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, optuženom za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Lukić je prvobitno bio optužen s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, ali je suđenje u odnosu na njega razdvojeno usljed Lukićevog zdravstvenog stanja.

Dodika danas nije bilo u Sudu Bosne i Hercegovine, a medijima u Banjaluci je izjavio kako je Lukića podržao – preko društvene mreže X (nekadašnji Twitter).

Upravo se čita:  Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se "srede" evidencije nezaposlenih

“Obratio sam se na svom Twitter nalogu i rekao sve oko Lukića – čovjeka koji je pokazao hrabrost i nije oklijevao da zaštiti interese RS. Nisam otišao jer naša policijska struktura procjenjuje da ima nekih rizika za moje kretanje u FBiH, ali sam u mislima sa Lukićem”, naveo je.

Podsjetimo, i Dodik je pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, a tokom svakog njegovog dolaska na ročište, stizale su i pristalice. Na zadnjem ročištu došlo je i do incidenta kada je potpredsjednica SNSD-a, Sanja Vulić, psovala sudije i državu, za šta joj je uručen i prekršajni nalog.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas