Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Dodik izvrijeđao Konakovića: “Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio”

Preporučeno

"Nisam znao da je tako glup. Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i ostavi ovdje probleme. Kad ga slušate on je za neke razgovore, a kad ostane sam njegova retorika ne razlikuje se od Bisere Turković.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik održao je danas press konferenciju nakon sastanka Izvršnog komiteta SNSD-u Banjoj Luci.

Govorio je o radu koalicije na državnom nivou, a nekoliko uvreda uputio je na račun ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

“Nisam znao da je tako glup. Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i ostavi ovdje probleme. Kad ga slušate on je za neke razgovore, a kad ostane sam njegova retorika ne razlikuje se od Bisere Turković.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Konaković nema neku snagu. Predstavio se kao majka Tereza, a provodi podmuklu bošnjačku politiku. Hoće li on podnijeti izvještaj o tome gdje je bio, šta je radio, koga je zastupao”, kazao je Dodik komentirajući sastanke koje je Konaković održao u Washingtonu prethodnih dana.

Dodik je rekao da Konaković nije njegov ministar vanjskih poslova.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

“Dođe ovdje i predstavlja sasvim nešto drugo, a drugo kada se šepuri po svijetu”, rekao je Dodik

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas