Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Dodik izvrijeđao Konakovića: “Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio”

"Nisam znao da je tako glup. Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i ostavi ovdje probleme. Kad ga slušate on je za neke razgovore, a kad ostane sam njegova retorika ne razlikuje se od Bisere Turković.

Preporučeno

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik održao je danas press konferenciju nakon sastanka Izvršnog komiteta SNSD-u Banjoj Luci.

Govorio je o radu koalicije na državnom nivou, a nekoliko uvreda uputio je na račun ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

“Nisam znao da je tako glup. Tito sebi nije dozvoljavao da ode 20 dana u Ameriku i ostavi ovdje probleme. Kad ga slušate on je za neke razgovore, a kad ostane sam njegova retorika ne razlikuje se od Bisere Turković.

Upravo se čita:  Dodik: Suđenje meni će se pretvoriti u suđenje BiH, vidjet ćemo ko će izgubiti

Konaković nema neku snagu. Predstavio se kao majka Tereza, a provodi podmuklu bošnjačku politiku. Hoće li on podnijeti izvještaj o tome gdje je bio, šta je radio, koga je zastupao”, kazao je Dodik komentirajući sastanke koje je Konaković održao u Washingtonu prethodnih dana.

Dodik je rekao da Konaković nije njegov ministar vanjskih poslova.

Upravo se čita:  Ambasada SAD: Dodikove prijetnje imaće posljedice za njega i sve građane BiH

“Dođe ovdje i predstavlja sasvim nešto drugo, a drugo kada se šepuri po svijetu”, rekao je Dodik

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo