Srijeda, 28 veljače, 2024

Dodik kandidat SNSD za predsjednika RS, Cvijanović za Predsjedništvo BiH?

Preporučeno

Glavni odbor SNSD-a, koji će zasjedati danas u Gradišci, daće konačnu potvrdu ko će biti kandidati ove stranke na opštim izborima koji treba da budu održani 2. oktobra.

Predsjedništvo SNSD-a u Banjaluci usaglasilo je kandidatske liste koje će biti verifikovane danas popodne na Glavnom odboru stranke u Gradišci. N1 saznaje da će nosioci lista ove stranke za Parlament BiH biti Radovan Višković, Obren Petrović, Nebojša Radmanović.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

U Predstavnički dom u trku će izmeđuostalog i Snježana Novaković Bursać, Milorad Kojić, Radovan Kovačević, Zoran Tegeltija, Sanja Vulić.

Kandidati za inokosne funkcije nisu predstavljeni javno, ali nezvanično se pominje da će kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred SNSD biti predsjednik stranke Milorad Dodik, a u trku za člana Predsjedništva BiH će aktuelna predsjednica RS Željka Cvijanović.

Upravo se čita:  Pozder i Šešum: Imamo puno prirodnog i historijskog blaga za UNESCO

Nosilac liste za NSRS iz banjalučke izborne jedinice biće VLADO ÐAJIĆ, direktor UKC RS. Zanimljivo, iako je razmatrala, ćerka Milorada Dodika-Gorica nije se upustila u političku utakmicu na izborima.

Glavni odbor SNSD-a, koji će zasjedati danas u Gradišci, daće konačnu potvrdu ko će biti kandidati ove stranke na opštim izborima koji treba da budu održani 2. oktobra.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Rukovodstvo SNSD-a odlučilo je da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće biti u mogućnosti da bude poslanik i direktor nekog javnog preduzeća.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas