Utorak, 23 travnja, 2024

Dodik kao pokvarena ploča: “BiH se treba raspasti i nestati, tako neće biti nikakvog sukoba”

Preporučeno

"Oni su doveli do raspada BiH, Schmidt i ta međunarodna zajednica. To je njihov cilj, samo to ne vide Bošnjaci u BiH. Oni misle da im oni donose dobro. Analizirajte šta su uradili prethodnih 20 godina.

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik nakon današnjeg sastanka s predstavnicima iz Kine, ponovo se osvrnuo na politička dešavanja u BiH te ponovio svoj sramotni stav da se BiH treba raspasti – jer ne bi bilo sukoba u tom slučaju.

“Oni su doveli do raspada BiH, Schmidt i ta međunarodna zajednica. To je njihov cilj, samo to ne vide Bošnjaci u BiH. Oni misle da im oni donose dobro. Analizirajte šta su uradili prethodnih 20 godina.

Upravo se čita:  Vrhovni komandant NATO-a: Povećavamo snage u BiH i na Kosovu, dovozimo i tešku opremu

Šta su uradili? Mislite da vam donose nešto dobro? Umjesto da sjednu sa Srbima i Hrvatima i dogovore, oni Bošnjaci osporavaju konstitutivnost Srba i Hrvata i misle da će na taj način to proći. Takva BiH koju oni zagovaraju i treba da propadne i treba da nestane pa neće biti nikakvog sukoba”, kazao je Dodik.

Osvrnuo se i na izjave visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta te kazao da EUFOR treba stati na entitetsku liniju.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

“Zato su tu međunarodne snage koje treba da stanu na granice entiteta. Drago mi je što je to Schmidt pominjao, od silnih besmislica, to ima smisla”, kazao je Schmidt.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas