Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Dodik najavio miting: Ne možemo živjeti s Bošnjacima koji nas non stop kleveću

Preporučeno

On je ponovo rekao da “Srbi moraju da budu svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i RS”.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. aprila, u Narodnoj skupštini RS bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo “velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banoj Luci” sa kojeg će, kako kaže, biti poručeno “da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti”.

Upravo se čita:  Sudinica Uzunović zabranila Dodiku da svjedokinji postavi jedno pitanje

Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Atine naveo da će na tom skupu biti ukazano da su “svi oni iz srpskog naroda koji su počinili zločine u prošlom ratu osuđeni i utamničeni i da je hajka koja se vrši nad srpskim narodom prevršila svaku mjeru”.

“Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji”, poručio je Dodik.

Upravo se čita:  Crna Gora raskida ugovore sa firmama sa američke crne liste iz RS

On je ponovo rekao da “Srbi moraju da budu svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i RS”.

“Stoga pozivam da u četvrtak u NSRS usvojimo zajedno izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a da se poslije podne okupimo na velikom narodnom mitingu”, naglasio je Dodik.

On je naveo da će miting koji je zakazan za 18.00 sati na Trgu Krajine biti “veliki miting slobodarskog srpskog naroda koji će poručiti da su Srbi častan, pošten, istorijski narod”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas