Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Dodik najavio razgovor sa Borellom: Ti stranci brane svoje smeće, uradit će isto kao prije deset godina

Autor:Agencije

Preporučeno

Milorad Dodik je rekao da su saopćenja PIC-a i Evropskog parlamenta obična podvala.

Član Predsjedništva Milorad Dodik najavio je da će tokom dana održati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i bezbjednost Josepom Borellom. Dodik je istakao da će sa Borellom razgovarati o odlukama NSRS-a i saopćenju PIC-a.

– Oni će uraditi isto kao prije 10 godina kao što je uradila Catherine Ashton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe, rekao je Dodik.

Upravo se čita:  Vučić najavljuje: Srbija će tražiti rezoluciju o Jasenovcu

Dodik tvrdi da je tada Ashton došla u RS i tražila da se prolongora referendum, jer je znala rezultate unaprijed.

– I šta sad, da ponovo vjerujem Borellu i to u smislu da nas prevari u narednih 10 godina, dodao je Dodik.

Dodik je istakao kako će NSRS nastaviti da radu svih posao i da će sprovesti demokratsku raspravu o VSTV-u dodavši kako se taj zakon realizovati. Dodik je rekao da su saopćenja PIC-a i Evropskog parlamenta obična podvala.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

– Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to, rekao je Dodik.

Istakao je da je trebalo ranije sa sjednu i razgovaraju o problemima RS, ali ovdje toga nema.

Upravo se čita:  Bećirović izrazio saučešće povodom smrti predsjednika Irana Ebrahima Raisija

– Ovdje se radi o nastavku političke sile, kao što je cijela priča oko Christiana Schmidta. On je došao ovdje, a niko ga nije imenovao, napomenuo je Dodik.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o genocidu u Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68...

Još vijesti za vas