Subota, 20 travnja, 2024

Dodik nastavlja po svom: ‘Istražujemo ko je Schmidtu dao diplomatski pasoš’

Preporučeno

"Tragamo za odgovornim licima u OHR-u, koja su takav zahtjev uputili MVP-u, kao i za onima koji su u Ministarstvu vanjskih poslova potpisali zahtjev za izdavanje pasoša", rekao je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik nastavlja svoj ‘rat’ s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Dodik je ovaj put rekao kako je počela istraga zbog izdavanja diplomatskog pasoša Schmidtu, na koji on svakako ima pravo kao visoki predstavnik u BiH. Istragu će, kaže Dodik, nastaviti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

“Tragamo za odgovornim licima u OHR-u, koja su takav zahtjev uputili MVP-u, kao i za onima koji su u Ministarstvu vanjskih poslova potpisali zahtjev za izdavanje pasoša”, rekao je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta.

Upravo se čita:  Vučićevi emisari "pobjegli" od Komšića i Bećirovića: Jedan od njih provocirao sa tri prsta Ivicu Puljića. Pogledajte njegovu reakciju

Da njegova izjava bude bizarnija, spominjao je i da ima ‘saznanja da se slična istraga vodi u Njemačkoj’.

Naravno, treba podsjetiti da je Christian Schmidt izabran u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine na mjesto visokog predstavnika u našoj zemlji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas