Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Dodik neće prihvatiti izjavu u kojoj se osuđuje agresija na Ukrajinu: Idem u Brisel da im kažem

Autor:RTRS

Preporučeno

– Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u Bosni i Hercegovini i ne može da riješi mnoge stvari, a onda poziva političare iz BiH u Brisel.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

– U Briselu predlažu neke deklaracije, rezolucije, a iz BiH je pozvano 16 predsjednika političkih partija. Zamislite, izabrani po kriterijima da su predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, koja nije parlament već zbir parlamenata kao što je Parlamentarna skupština Vijeća Evrope. To je ista priča – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je da “oni uporno žele da naprave čudo oko tog parlamenta”.

Upravo se čita:  Interresorska saradnja: Novi zakon o Fondu za zaštitu okoliša i projekti energijske efikasnosti

– Lijepo ću im to reći u nedjelju u Briselu. Traže da se mnoge stvari istaknu u rezoluciji, a jedna od njih je da, eto mi osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalifikujemo šta je agresija, a šta ne – rekao je Dodik.

Upravo se čita:  RS se zadužila za još 22 miliona maraka, a planiraju novo već za četiri dana

On je naveo da će putovati u Brisel ali da ne zna šta je ideja organizatora kada je riječ o susretu.

– Oni ne žele da nas puste da sami pokušamo nešto da dogovorimo. Na kraju krajeva, ovdje je situacija stabilna i mirna – naglasio je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas