Utorak, 18 lipnja, 2024

Dodik neće Schmidta dočekati sa “tenkovima i puškama”, nego sa jajima

Autor:N1

Preporučeno

Entitetski predsjednik je ranije zaprijetio visokom predstavniku da će ga, ako se pojavi u RS-u, policija uhapsiti, a onda “izbaciti” sa teritorije tog bh. entiteta.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da će visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, ako se pojavi u ovom dijelu države, dočekati jajima.

“Oni se plaše toga da li ću ja okupiti pet hiljada ljudi da Schmidta gađaju jajima kada se pojavi u Republici Srpskoj. Prošlo je vrijeme tenkova i pušaka, prošlo je vrijeme i paradajza, pa moramo jajima”, rekao je Dodik na izbornoj skupštini Mladih Saveza nezavisnih socialdemokrata, čiji je lider.

Upravo se čita:  Policije Srbije i bh. entiteta RS-a danas potpisuju memorandum o saradnji: Srbija će stacionirati i jedan helikopter u Trebinju

Odgovarajući na pitanja novinarke N1 koja je ponovila ovu njegovu izjavu kao uvod, kazao je da “našalio” i nasmijao se.

“To je bila karikatura. Još bi vam bilo važnije kada bih se našalio i rekao da će svaka policijska stanica imati po pet hiljada jaja. To sam se šalio”, naveo je Dodik.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Entitetski predsjednik je ranije zaprijetio visokom predstavniku da će ga, ako se pojavi u RS-u, policija uhapsiti, a onda “izbaciti” sa teritorije tog bh. entiteta.

Na Dodikove prijetnje Schmidt je odgovorio kako se uskoro sprema za posjetu Repubici Srpskoj, gdje, kako je naveo, ima niz planiranih sastanaka.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas