Nedjelja, 1 listopada, 2023

Dodik neće Schmidta dočekati sa “tenkovima i puškama”, nego sa jajima

Autor:N1

Entitetski predsjednik je ranije zaprijetio visokom predstavniku da će ga, ako se pojavi u RS-u, policija uhapsiti, a onda “izbaciti” sa teritorije tog bh. entiteta.

Preporučeno

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da će visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, ako se pojavi u ovom dijelu države, dočekati jajima.

“Oni se plaše toga da li ću ja okupiti pet hiljada ljudi da Schmidta gađaju jajima kada se pojavi u Republici Srpskoj. Prošlo je vrijeme tenkova i pušaka, prošlo je vrijeme i paradajza, pa moramo jajima”, rekao je Dodik na izbornoj skupštini Mladih Saveza nezavisnih socialdemokrata, čiji je lider.

Upravo se čita:  Izetbegović se oglasio o hapšenju Zildžića: Nije trebao to raditi

Odgovarajući na pitanja novinarke N1 koja je ponovila ovu njegovu izjavu kao uvod, kazao je da “našalio” i nasmijao se.

“To je bila karikatura. Još bi vam bilo važnije kada bih se našalio i rekao da će svaka policijska stanica imati po pet hiljada jaja. To sam se šalio”, naveo je Dodik.

Upravo se čita:  Ministar izazvao burne reakcije: Nešić podijelio lažnu sliku Vijećnice s bojama zastave Kosova i zaprijetio gradonačelnici Sarajeva

Entitetski predsjednik je ranije zaprijetio visokom predstavniku da će ga, ako se pojavi u RS-u, policija uhapsiti, a onda “izbaciti” sa teritorije tog bh. entiteta.

Na Dodikove prijetnje Schmidt je odgovorio kako se uskoro sprema za posjetu Repubici Srpskoj, gdje, kako je naveo, ima niz planiranih sastanaka.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo