Srijeda, 17 travnja, 2024

Dodik o najavi Evropske komisije: EU je ispunjenje velikog nacionalnog cilja za Srbe

Preporučeno

- Želim posebno zahvaliti partnerima iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, kao sagovornicima koji u potpunosti razumiju činjenicu da je BiH “mala EU” – naveo je Dodik na mreži X

Predsjednik entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik pozdravio je najavu predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Von der Leyen) najavila preporuku za otvaranje pregovora BiH sa EU.

Ali bez datuma to ne znači puno. Treba reći da je otvaranje pregovora rezultat ogromnog i presudnog doprinosa Republike Srpske u tom procesu. Za nas je evropski put važan jer predstavlja ispunjenje velikog nacionalnog cilja – život Srba u ekonomskom i političkom prostoru bez granica.

Upravo se čita:  Dodik najavio miting: Ne možemo živjeti s Bošnjacima koji nas non stop kleveću

Želim posebno zahvaliti partnerima iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, kao sagovornicima koji u potpunosti razumiju činjenicu da je BiH “mala EU” – naveo je Dodik na mreži X.Poručio je da može funkcionisati i da ide naprijed samo kada nijedan interes nije isključen, nego uključen u jednačinu.

– Tada imamo pozitivan rezultat. Svako uplitanje stranaca u domaće tokove nije sabiranje naših različitosti u pozitivne procese, nego jednačina koja nas gura od zajedničkog cilja, a članstvo u EU to jeste – poručio je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas