Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Dodik o stenogramu koji je dospio u javnost: “Ne znam na koji je način ovo došlo u federalne medije”

Preporučeno

Dodik je naveo da se Zaracin pozivao na njihov Ustav, a da mu je on rekao da "Ustav BiH govori o suverenosti ove zemlje koju oni nešto zagovaraju".

Uobičajena je praksa da ja srpskim kadrovima dostavim stenograme i ne znam na koji je to način došlo u federalne medije, ali imajući u vidu da je bilo nekih izvoda koje su oni iznijeli, odlučio sam jutros da pustim cjelokupan stenogram sa sastanka sa specijalnim izaslanikom Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom koji nije mali i ljudi imaju priliku da to pročitaju, izjavio je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik.

Upravo se čita:  Poznato ko će zamijeniti Satlera u BiH

On je potom u svom stilu kazao da je “Annalena Baerbock je lagala Antronyu Blinkenu, a na tako visokom nivou kada se iskaže laž onda je to velika laž”.

“Oni pokušavaju da naprave predstavu oko obustavljanja sredstava. U stenogramu se vidi da sam ja pet puta tražio da oni to završe. Ali to nije jedini novac, mi imamo aranžmane, razgovarao sam i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji je rekao da je spreman da te projekte realizujemo. Mi imamo naše prijatelje”, rekao je Dodik.

Upravo se čita:  Bećirović: Bosna i Hercegovina je nepokoriva i junačka država!

Dodik je naveo da se Zaracin pozivao na njihov Ustav, a da mu je on rekao da “Ustav BiH govori o suverenosti ove zemlje koju oni nešto zagovaraju”.

“Ali za svaku suverenu zemlju je zabranjeno miješanje u unutrašnje stvari, pogotovo ako je ona članica Ujedinjenih nacija. BiH je članica UN-a. Kako to da se Njemačka miješa u unutrašnje stvari? A šta vi to mislite, da ćete vašim kreditima kupiti našu slobodu i ukinuti RS? Nećete.

Upravo se čita:  Vrhovni komandant NATO-a: Povećavamo snage u BiH i na Kosovu, dovozimo i tešku opremu

Šta mislite da ja treba da prihvatam vaš novac i da prihvatim Schmidta? Eto neću. I šta sad? A onda ode Baerbock, zbog koje svi pričaju o krizi u Njemačkoj, da je privreda pala zahvaljujući njenoj politici, a ona kleveće Milorada Dodika u Vašingtonu”, zaključio je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas