Utorak, 18 lipnja, 2024

Dodik objavio detalje razgovora sa Erdoanom: Njegov stav je prihvatljiv za RS

Preporučeno

Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi, on ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas - rekao je Dodik za RTRS.

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru i otkrio detalje sastanka s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) u Ankari.

– Na sastanku u Ankari Redžep Tajip Erdoan je zahvalio na dolasku na kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banju Luku tokom prve naredne posjete BiH – napisao je Dodik.

On je dodao da su tokom sastanka razgovarali i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

– Potvrđena je odlična privredna saradnja RS i Republike Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi – istakao je Dodik.

Podsjećamo, Dodik boravi u Ankari zajedno sa članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

– Erdoan suvereno upravlja Turskom, on je važan državnik svijeta. Njegov stav nije da državom i njenim problemima treba da upravljaju stranci.

Stranci ništa dobro ne mogu donijeti, sve zavisi od našeg unutrašnjeg dogovora, a to je bio i stav Erdoana. On ne odvaja narode, već traži dogovor.

Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi, on ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas – rekao je Dodik za RTRS.

Upravo se čita:  Osipaju se redovi u vladajućoj koaliciji u RS-u: Nenadićeva stranka na udaru SNSD-a?

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas