Subota, 9 prosinca, 2023

Dodik objavio detalje razgovora sa Erdoanom: Njegov stav je prihvatljiv za RS

Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi, on ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas - rekao je Dodik za RTRS.

Preporučeno

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na Twitteru i otkrio detalje sastanka s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) u Ankari.

– Na sastanku u Ankari Redžep Tajip Erdoan je zahvalio na dolasku na kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banju Luku tokom prve naredne posjete BiH – napisao je Dodik.

On je dodao da su tokom sastanka razgovarali i o političkoj situaciji u BiH, te uticaju pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Upravo se čita:  Nešić prijeti: Bilo kakva osuđujuća presuda protiv Dodika dovodi u pitanje opstanak BiH

– Potvrđena je odlična privredna saradnja RS i Republike Turske, kao i nastavak svih započetih projekata, a najavljeni su i novi – istakao je Dodik.

Podsjećamo, Dodik boravi u Ankari zajedno sa članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović.

Upravo se čita:  Isak poslao poruku Dodiku i Nešiću: BiH je trajna kategorija, a što se tiče secesije - nećete vi nigdje

– Erdoan suvereno upravlja Turskom, on je važan državnik svijeta. Njegov stav nije da državom i njenim problemima treba da upravljaju stranci.

Stranci ništa dobro ne mogu donijeti, sve zavisi od našeg unutrašnjeg dogovora, a to je bio i stav Erdoana. On ne odvaja narode, već traži dogovor.

Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi, on ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas – rekao je Dodik za RTRS.

Upravo se čita:  Suđenje Dodiku: Pred Sud BiH stižu pripadnici BORS-a, veterani i starješine Vojske RS

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo