Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Dodik opet obmanuo javnost: Putinovi mediji potvrdili da BiH podržava sankcije Rusiji

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Ovime se demantuje Dodikova priča posljednjih mjeseci u kojoj on tvrdi da BiH neće podržati sankcije Zapada Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Prorežimska ruska novinska agencija TASS izvijestila je danas o jučerašnjem sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

TASS je citirao Putinove riječi gdje on kaže da da, “bez obzira na određene današnje poteškoće, vezane za podršku Bosne i Hercegovine antiruskim sankcijama, bilateralni odnosi će se nastaviti razvijati”.

Upravo se čita:  Društvene mreže gore nakon Dodikove posjete džamiji: „Arlauču li hodže u Tatarstanu, tamo nema srpskih nekretnina…"

“Nažalost, u današnjim okolnostima imamo određenih poteškoća sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa njenom odlukom da se pridruži [antiruskim] sankcijama”, rekao je ruski lider. Ali uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijat će se”, dodao je Putin.

Putin je dodao da je Moskva upoznata sa Dodikovim stavom o antiruskim sankcijama i da ga cijeni.

Upravo se čita:  Nešić oduševljen dolaskom Sticza na mjesto komandanta EUFOR-a

Ovime se demantuje Dodikova priča posljednjih mjeseci u kojoj on tvrdi da BiH neće podržati sankcije Zapada Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas