Petak, 12 travnja, 2024

Dodik: Pitanje imovine riješeno, slijedi odluka o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH

Preporučeno

On je rekao da je RS odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da lideri političkih stranaka i predstavnici organa iz tog entiteta i u institucijama Bosne i Hercegovine smatraju da je “pitanje imovine riješeno i da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine djelovao mimo Ustava”, javila je Srna.

Upravo se čita:  SNSD traži sjednicu Predstavničkog doma BiH o Schmidtovim odlukama

Dodik je naveo da je na sastanku utvrđen nacrt izjave o imovini i da bi krajem naredne sedmice trebalo da bude održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske i donesena odluka o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

“Zakazali smo za ponedjeljak u 15.00 časova u Narodnoj skupštini sastanak kako bismo potpisali ovu izjavu, nakon što je razmotre stranački organi”, rekao je novinarima Dodik, nakon sastanka sa liderima političkih stranaka iz Republike Srpske koje su u koaliciji sa SNSD-om i SDS-a.

Upravo se čita:  Vlada: 50 miliona KM za projekte općina i gradova iz Budžeta FBiH

On je rekao da je RS odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine, jer bi to značilo da je titular imovine – BiH što, kako je naveo, nije tačno.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dini Merlinu pozlilo, po njega došla hitna pomoć: Evo šta su rekli iz njegovog tima

Brojni regionalni portali su objavili da je bh. muzičkom čarobnjaku Dini Merlinu pozlilo, što je zabrinulo njegovu publiku. Naime, na...

Još vijesti za vas