Petak, 9 lipnja, 2023

Dodik: Pitanje imovine riješeno, slijedi odluka o povlačenju sudija iz Ustavnog suda BiH

Nemojte propustiti

On je rekao da je RS odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da lideri političkih stranaka i predstavnici organa iz tog entiteta i u institucijama Bosne i Hercegovine smatraju da je “pitanje imovine riješeno i da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine djelovao mimo Ustava”, javila je Srna.

Upravo se čita:  Karić komentarom "potopila" Bradaru: Sarajevo više ništa i nikome ne treba dokazivati

Dodik je naveo da je na sastanku utvrđen nacrt izjave o imovini i da bi krajem naredne sedmice trebalo da bude održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske i donesena odluka o povlačenju srpskih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

“Zakazali smo za ponedjeljak u 15.00 časova u Narodnoj skupštini sastanak kako bismo potpisali ovu izjavu, nakon što je razmotre stranački organi”, rekao je novinarima Dodik, nakon sastanka sa liderima političkih stranaka iz Republike Srpske koje su u koaliciji sa SNSD-om i SDS-a.

Upravo se čita:  Dodik poručio Murphyu: Mijenjajte oružje za zastrašivanje, mi se ne bojimo bombardera

On je rekao da je RS odlučna da pitanje imovine neće biti razmatrano u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine, jer bi to značilo da je titular imovine – BiH što, kako je naveo, nije tačno.

Pročitajte još

Izdvajamo

Pregled ili smrt, nešto će prije doći: Pokušaj liječenja u Sarajevu

Ovo je istinita priča stanovnika Sarajeva koji se lično uvjerio u začarani labirint takozvanog puta pacijenta, u zdravstveni sistem...

Možda vas zanima i ovo