Srijeda, 28 veljače, 2024

Dodik ponovo prijeti Schmidtu: Pratimo ga i kad bude prilika biće uhapšen

Preporučeno

Christian Schmidt, visoki predstavnik rekao je ranije da je proslava 9. januara kao takozvanog “dana RS-a” je jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da će, ukoliko Tužilaštvo BiH proba da reaguje na 9. januar, proslavu neustavnog “dana RS”, biti zabranjeno i njihovo djelovanje na prostoru RS-a.

Nakon nedavnih izjava visokog predstavnika Chistiana Schmidta u slučaju obilježavanja neustavnog “dana RS-a”, Dodik je za “Politiku” izjavio da se u RS-u sve radi miroljubivo u vezi sa danom kada je rođena Republika Srpska.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

“On se prije neki dan hvalio kako ga policija Republike Srpske još nije uhvatila, ali treba da zna da ga pratimo i kad bude prilika biće uhapšen. Ako tužilaštvo proba da reaguje na 9. januar, zabranićemo i njihovo djelovanje na prostoru Republike Srpske”, istakao je Dodik.

On je dodao da ko neće da dođe na proslavu “dana RS-a, “ni mi nećemo da s njim slavimo njihove praznike”.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

“Ko dođe, mi rado uzvratimo kao što slavimo sa Srbijom, Rusijom, Kinom”, zaključio je Dodik.

Christian Schmidt, visoki predstavnik rekao je ranije da je proslava 9. januara kao takozvanog “dana RS-a” je jasan i direktan propust u sprovođenju odluka Ustavnog suda BiH, kao i odluka visokog predstavnika, te dodao da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas