Utorak, 25 lipnja, 2024

Dodik priželjkuje “priključenje srpskog naroda Srbiji”: Bez toga nam nema budućnosti

Preporučeno

Kazao je da je boravio i u Budimpešti, gdje je razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szzijartom o nastavku saradnje i otvaranju novih projekata.

Srpski narod u Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji, napisao je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik na svom Instagram nalogu.

– I to je nešto što ovo vrijeme i rezolucija o Srebrenici najbolje pokazuju, jer ona ima za cilj skrivenu diskvalifikaciju srpskog naroda, moralnu i svaku drugu, dodao je on.

Upravo se čita:  Dodik današnji nestanak struje koristi za svoju propagandu: "I onda neko kaže da se bori za građane!"

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice u Beogradu prisustvovao ručku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, patrijarhom Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve, na kojem su razgovarali o, kako navodi, “napadima na Srpsku i Srbiju”.

Dodao je da je boravio i u Budimpešti, gdje je razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szzijartom o nastavku saradnje i otvaranju novih projekata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas