Utorak, 16 srpnja, 2024

Dodik reagovao na Vučićeve tvrdnje da se “u regiji gomilaju velike snage NATO-a”

Preporučeno

On je pozvao građane da ostanu mirni ako se to desi, te poručio da ovde niko ne razmišlja o puškama, ali da će razmišljati o jajima i paradajzu kad dođe vrijeme za tako nešto.

Povodom izjave srbijanskog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da NATO gomila svoje snage na Kosovu i u BiH, predsjednik bh. entiteta i lider SNSD Milorad Dodik je istakao danas da niko u BiH nije donio odluku da oni mogu da dođu, ali da se stalno priča o tome.

-Jedino, ako nisu odlučili da slušaju (ministra odbrane BiH Zukana) Heleza, ali Helez nije taj koji donosi odluku, to donosi Predsjedništvo. Ako bi bilo šta uradili u BiH na tu temu, oni ruše ustavni poredak, rekao je Dodik.

Upravo se čita:  State Department upozorava na sankcije za sve koji posluju sa firmama sa crne liste

On je pozvao građane da ostanu mirni ako se to desi, te poručio da ovde niko ne razmišlja o puškama, ali da će razmišljati o jajima i paradajzu kad dođe vrijeme za tako nešto.

Podsjetimo, Vučić je kazao u srijedu u Beogradu kako se velike snage okupljaju u regiji ali kako je uvjeren da ni na koji način neće biti iskorištene protiv srpskog naroda.

Upravo se čita:  Troškovi zaštite političara u BiH prelaze dva miliona maraka: Da li su opravdani?

-U ovom trenutku imate u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH a NATO snage su pojačane nečim što je novost, to su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one se ne nalaze na tom teritoriju već na teritoriju susjednih zemalja Rumunije, Mađarske, Bugarske, kazao je Vučić nakon sjednice proširenog kolegija načelnika Glavnog štaba Vojske Srbije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li klima da radi stalno ili je s vremena na vrijeme treba isključiti? Evo šta kaže stručnjak

Da li je bolje da klima uređaj radi neprekidno ili je treba s vremena na vrijeme isključiti? Donosimo savjet...

Još vijesti za vas