Srijeda, 22 svibnja, 2024

Dodik se javio iz aviona: Na poziv Erdogana idemo u Ankaru

Preporučeno

“Na poziv predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Željka Cvijanović i ja putujemo u Ankaru. Imam sastanak sa Erdoganom”, objavio je Dodik na društvenoj mreži X.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik RS-a Milorad Dodik otputovali su danas u Ankaru na poziv predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Predsjednik RS je na Twitteru objavio fotografiju iz aviona i najavio sastanak sa Еrdoganom.

Posljednji njihov susret bio je u junu ove godine na inauguraciji turskog predsjednika.

“Na poziv predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Željka Cvijanović i ja putujemo u Ankaru. Imam sastanak sa Erdoganom”, objavio je Dodik na društvenoj mreži X.

Upravo se čita:  Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: "Gospodo, doktori nam idu u 'mrsko' Sarajevo, ne u Njemačku"

Nedavno je najavio da krajem oktobra ide u Rusiju, na još jedan sastanak sa Vladimirom Putinom.

“Ruski predsjednik je najbolji čovjek kojeg je upoznao u politici, i ponosan sam što imam priliku da sa njim razgovaram”, rekao je Dodik.

Kazao je tada da planira da od 20. oktobra do 5. novembra bude u Rusiji.

Upravo se čita:  Vučić se suočio sa stvarnošću: Ne možemo spriječiti usvajanje rezolucije o Srebrenici, nemamo nikakve šanse

“Trebao bih ići i u Kinu gdje ću se sastati sa predsjednikom Si Điningom”, rekao je.

Osim spomenutih lider SNSD-a i predsjednik RS kazao je kako u narednom periodu planira i sastanak sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas