Utorak, 25 lipnja, 2024

Dodik: Sudije Ustavnog suda BiH iz RS se neće izabrati dok ne odu strane sudije i dok se ne

Preporučeno

Sudije Srbi tamo su služili kao dekor, a ne kao konstruktivni dio zaštite Ustava, ne samo Srba i RS, već i ustavnih vrijednosti. To su zloupotrijebili do te mjere da je sve postalo besmisleno – rekao je Dodik u Banjoj Luci

Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da je taj entitet jasno rekao “da ne vjeruje Ustavnom sudu BiH koji je vođen nastojanjima pojedinih zapadnih zemalja i muslimanskih političara uradio sve da uruši Dejton, a tu instituciju pretvori u dekadentnu i neustavnu, koja sve što je radila je radila na štetu Ustava BiH, ali i srpskog naroda i RS.”

Upravo se čita:  CIK pokreće postupak zbog spota Rame Isaka

– Odlazak stranih sudija i poništavanje svih neustavnih odluka, uslov je RS, koja do tada neće birati sudije. RS ranije je birala sudije Ustavnog suda BiH u dobroj mjeri uvjerena da je moguća pravičnost u pogledu djelovanja ovog suda – rekao je predsjednik RS Milorad Dodik.

Nažalost, kaže Dodik, posljednjih godina to nije slučaj.

Upravo se čita:  Vidović: Nismo razmatrali razdruživanje od Federacije BiH

– Zato mi ne možemo da vjerujemo toj instituciji. Sudije Srbi tamo su služili kao dekor, a ne kao konstruktivni dio zaštite Ustava, ne samo Srba i RS, već i ustavnih vrijednosti. To su zloupotrijebili do te mjere da je sve postalo besmisleno – rekao je Dodik u Banjoj Luci nakon sastanka s njegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas