Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Dodikov advokat: Sudu BiH šaljemo nova dva zahtjeva, hoće li se predsjedniku RS suditi u Banjoj Luci?!

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Mi ćemo imati neke zahtjeve mimo prethodnih prigovora, gdje ćemo moći da istestiramo očekuje li nas pošteno suđenje ili ne, kaže Bubić

Goran Bubić, advokat predsjednika RS Milorada Dodika, rekao je jutros za Avaz da će odbrana u zakonskom roku podnijeti prigovore na potvrđenu optužnicu Tužilaštva BiH.

No, Bubić je za “Avaz” otrkio da će odbrana predsjednika RS Sudu uputiti nova dva zahtjeva, tačnije ukupno tri uz prigovore na optužnicu.

Nećemo mi žuriti s prigovorima. Nema razloga da žurimo. Pročitao sam optužnicu i sve mi je jasno. Ona je tek jučer uručena i sada se trebamo naći, Dodik i ja, da to sve analiziramo u zakonskom roku – kaže Bubić.

Upravo se čita:  Prijavljen policiji: Muškarcu dali 159 ovaca na čuvanje, on ih sad ne želi vratiti

Na pitanje, kako voditi proces protiv Dodika, jer ne priznaje Sud BiH i Tužilaštvo, Bubić odgovara:

– Još je preuranjeno o tome govoriti. Mi ćemo imati neke zahtjeve mimo prethodnih prigovora, gdje ćemo moći da istestiramo očekuje li nas pošteno suđenje ili ne – kaže Bubić.

Bubić kaže da o tim zahtjevima za sada ne može govoriti, ali da će se sve ubrzo znati.

Upravo se čita:  Policija kaznila majku koja je učila dijete da upravlja automobilom po Visokom

– Za sada ne mogu govoriti. Moći ću tek kada ih predamo Sudu. Znači kada bude za Sud, bit će i za javnost. To su dva odvojena zahtjeva po različitim temama i predmetima – kaže Bubić.

Dodikov advokat je odgovorio da li će odbrana tražiti prenose nadležnosti postupka sa Suda BiH u Banja Luku, što je Dodik već ranije govorio.

Upravo se čita:  Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt posjetio kompleks Ravne u Visokom

Sve se može desiti što imamo u Zakonu o krivičnom postupku. Ali za sada ne možemo govoriti o tome. To je jedna od stvari. To može četvrta opcija, uz prigovore i dva zahtjeva koja uskoro šaljemo – tvrdi Bubić.

Izdvajamo

Izdvajamo

U Srbiji ubijen brat ministra Vojina Mijatovića

U Beogradu je danas ubijen brat ministra u Vladi FBiH i potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, saznaje se iz izvora...

Još vijesti za vas