Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dodikova miljenica kritikuje poslanika u njemačkom Bundestagu: Neka prestane da priča besmislice o RS, dosadili ste nam

Autor:Agencije

Preporučeno

Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić reagovala je na izjavu poslanika SPD-a u Bundestagu Adisa Ahmetovića.

Vulić je poručila Ahmetoviću da zamisli da prestane da priča “besmislice o Republici Srpskoj, jer bi bolje izgledao njemački parlament, a javnost u BiH i Njemačkoj bi manje čitala gluposti”.

Upravo se čita:  Profesor Kukić: Prema mojim izvorima, spremaju se još dvije optužnice protiv Dodika

– Dosadili ste nam sa Vašom tendencioznom kampanjom prepunom laži, zato se Vama može odgovoriti samo na ovaj način. Nažalost – kazala je Vulić reagujući na Ahmetovićevu izjavu da bi, kako je rekao, ne samo mir u BiH, nego i u regionu ugrozilo ako se zamisli da autoritarni šef države, kakav Vladimir Putin jeste, prizna Republiku Srpsku kao “autonomnu narodnu republiku”.

Upravo se čita:  Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

Podsjetimo, Ahmetović je za njemački RND govorio o mogućnosti rata u Bosni i Hercegovini te kazao da su slike iz Kijeva identične onima iz ratnog Sarajeva.

– Nije daleko od izbijanja vojnog sukoba i u Bosni i Hercegovini. Potrebna je samo jedna odluka. Desilo bi se nešto slično kao sa Ukrajinom da autoritarni šef države poput Putina prizna Republiku Srpsku kao autonomnu narodnu republiku. Mir je također u opasnosti na Zapadnom Balkanu – rekao je Ahmetović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo