Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024

Dogodio se preokret, profesor koji se nakon niza provokacija potukao s učenikom neće dobiti otkaz

Preporučeno

Učenicima je nakon incidenta pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni i nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Profesor koji se fizički sukobio s učenikom u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića u Zagrebu prošlog mjeseca neće dobiti otkaz.

Naime, školski odbor odbio je dati suglasnost za otkaz isprovociranom profesoru koji se potukao na nastavi, potvrdila je za N1 pravnica Sindikata Preporod Milka Rodić, a prenosi Index.hr. Profesor ostaje na svom radnom mjestu, a trenutno je na bolovanju.

Profesor: Puštali su glazbu i bacali kuglice. Jedan mi je rekao da sam četnički vojvoda

Podsjetimo, 19. prosinca objavljena je snimka tučnjave, nakon čega je profesor uhićen, ali mu je nakon žalbe ukinut istražni zatvor. Nakon sukoba zatražena je policijska intervencija te se utvrdilo da su dva učenika lakše ozlijeđena.

Učenicima je nakon incidenta pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni i nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Upravo se čita:  Pronađeni jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su nađena djeca: Sumnja se da su roditelji bili u sekti

Profesor je kasnije kazao da su ga učenici vrijeđali. “Jedan učenik je puštao glazbu na satu, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnjeg bora. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda.”

Što sve pokazuje snimka incidenta

Snimka počinje i prije nego što je krenuo sukob i na njoj jedan od učenika, kako se može zaključiti, ciljano snima profesora. Učenik profesoru koji sjedi za svojim stolom prilazi vrlo blizu i nešto pokazuje. To traje desetak sekundi, a profesor ga potom pokušava odmaknuti od sebe i odguruje ga. Sve rezultira hrvanjem učenika i profesora pred pločom, u čemu učenik aktivno sudjeluje.

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!

Profesor u jednom trenutku završava leđima naslonjen na komodu, iz koje uzima nepoznati predmet kojim udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovno pokušava udariti predmetom. U sukob se potom uključuju još dvojica učenika, koji primaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se prvi s njim sukobio. Profesor im se nakon nekoliko sekundi uspijeva izmaknuti, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. Tada se uključuje još učenika, koji razdvajaju profesora i učenika.

Iz snimke je jasno da je profesor udarao učenika predmetima koje je dohvatio i za to će odgovarati. No iako je iz nje također prilično očito da učenici, ili barem jedan od njih, prethodno maltretiraju profesora, kao i da taj jedan među njima vrlo aktivno sudjeluje u fizičkom obračunu s profesorom, nitko od učenika zasad neće snositi nikakve posljedice.

Upravo se čita:  Evo kako izgleda dvorište para za koji se sumnja da je ubio djecu, pa sebe: Na vratima stoji upozorenje

Odvjetnik Miljević rekao je da je profesor u teškom psihičkom stanju jer mu je prije mjesec dana preminula supruga, ali to mu nije bila jedina obiteljska tragedija u recentnom vremenu, a dodaje da su neki sudionici ovog sukoba očito koristili te događaje kako bi tretirali profesora na nedoličan način.

U medijima se pisalo da su profesora neki od učenika u više navrata nazivali četničkim vojvodom, premda je branio zemlju u Domovinskom ratu, te da su mu spominjali preminulu suprugu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon teškog poraza od Želje: Hoće li Rožman ostati trener Sarajeva

Trener fudbalera Sarajeva Simon Rožman govorio je o svom statusu na klupi tima nakon poraza u gradskom derbiju od...

Još vijesti za vas