Petak, 24 svibnja, 2024

Dok se čeka rasprava o zabrani pušenja – Čampara zapalio cigaretu u sali

Preporučeno

Ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Danas će se pred delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH naći prijedlog zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima. No, vrijeme dok čeka raspravu upravo o ovom pitanju, delegat Aljoša Čampara odlučio je provesti konzumirajući cigarete. Na snimku je vidljivo da je jednu zapalio i u parlamentarnoj sali.

Upravo se čita:  Ministar Helez i zamjenik generalnog sekretara NATO-a : Neće biti oklijevanja u reakciji NATO-a na dešavanja u BiH

Ovim činom Čampara je prekršio i aktuelni zakon.

Video na kojoj Čampara pali cigaretu u parlamentarnoj sali pojavio se i na facebook stranici ‘Zdravlje je zakon’, a u opisu je stajalo i pitanje: “U kojoj zemlji se to još dešava?”

Podsjećamo, ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Upravo se čita:  Mehmedović “vrlo dobro zna Cvijanović”: Bila je konobarica dok sam ja provodio zakon

Pored pušenja cigareta u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima, kazne će prijetiti i onima koji duhan konzumiraju u automobilima u prisustvu maloljetnika.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas