Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dok se čeka rasprava o zabrani pušenja – Čampara zapalio cigaretu u sali

Preporučeno

Ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Danas će se pred delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH naći prijedlog zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima. No, vrijeme dok čeka raspravu upravo o ovom pitanju, delegat Aljoša Čampara odlučio je provesti konzumirajući cigarete. Na snimku je vidljivo da je jednu zapalio i u parlamentarnoj sali.

Upravo se čita:  Iz Vlade Njemačke reagovali na Dodikove prijetnje Schmidtu

Ovim činom Čampara je prekršio i aktuelni zakon.

Video na kojoj Čampara pali cigaretu u parlamentarnoj sali pojavio se i na facebook stranici ‘Zdravlje je zakon’, a u opisu je stajalo i pitanje: “U kojoj zemlji se to još dešava?”

Podsjećamo, ukoliko delegati ovog doma danas usvoje pomenuti zakon, ugostitelji će imati rok od 18 mjeseci da se prilagode novim odredbama.

Upravo se čita:  Žestok govor Komšića na Vlašiću: Ne dozvoljavam da misle da sam glupi Bosanac. Neću da razgovaram ni sa kim ko je prešao crvenu liniju

Pored pušenja cigareta u ugostiteljskim objektima i zatvorenim javnim mjestima, kazne će prijetiti i onima koji duhan konzumiraju u automobilima u prisustvu maloljetnika.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo