Utorak, 18 lipnja, 2024

Doktor Dizdarević: “Odazvat ću se pozivu za svjedočenje, to je moja obaveza. Ozbiljne su stvari u pitanju”

Preporučeno

Dizdarević, koji trenutno radi u inozemstvu, kaže kako uskoro ima namjeru doći u Sarajevo.

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH održana je rasprava pred glavni pretres u drugom postupku protiv Zijada Mutapa i ostalih, nakon što je poništena prvostepena presuda prema kojoj su Mutap i ostali oslobođeni za skrivanje dokaza u slučaju ubistva Dženana Memića.

Danas su postupajući tužioci Apelacionom vijeću predložili na koji način žele iznositi dokaze te su predložili da se repreduciraju svjedočenja Abdulaha Kučukalića, Hamze Žuje i Irhada Kosa. Osim toga, tužioci su predložili da se pred sudom sasluša prof. dr. Kemal Dizdarević po pitanju navodne amnezije Alise Mutap.

Upravo se čita:  Nastavak priče o majstoru Muhamedu koji je čekićem polupao prozore nakon što mu nisu plaćeni radovi: "Završio u policiji, prijeti mu robija"

U prvostepenom postupku, kako je kazao Dženanov otac Muriz Memić, sudija Branko Perić nije dozvolio svjedočenje prof. Dizadarevića, bez obzira na to što je on radio vještačenje i bez obzira na njegovu stručnost kada je u pitanju neurologija. Prof. Dizdarević je u vrijeme istrage dao izjavu Tužilaštvu KS o ovom slučaju, ali ono nije uzeto u obzir tokom suđenja.

Upravo se čita:  Na tržištu BiH se nalaze makaroni iz Rumunije koji su opasni po zdravlje

U izjavi za Raport prof. Dizdarević, koji trenutno radi u inozemstvu, kaže kako uskoro ima namjeru doći u Sarajevo.

“Moja obaveza je da se odazovem pozivu za svjedočenje. Ozbiljne su stvari u pitanju”, kazao nam je prof. Dizdarević.

Upravo je Dizdarević utvrdio da Alisa Mutap danas Ramić nije imala amneziju. Sudije su također pitale kada bi Dizdarević mogao svjedočiti, s obzirom na to da ne živi u BiH, a tužici su rekli da sve mogu dogovoriti u roku od 15 dana.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas