Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Doktorica prijetila šefu kliničkog centra u Zagrebu: “Crknite, Hercegovci”

Preporučeno

Kriminalističkim istraživanjem, tokom kojeg je osumnjičena doktorica i ispitana, zaključeno je kako ima dovoljno dokaza protiv nje.

Doktorica (46) je dobila zabranu pristupa Kliničkom bolničkom centru Zagreb nakon što je prijetila njenom direktoru Anti Ćorušiću, te još jednom doktoru.

Zabranu joj je izrekao Županijski sud u Zagrebu odbivši zahtjev tužilaštva da joj se odredi istražni zatvor.

Prijavljena je za prijetnju koju je poslala u poruci na adresu elektronske pošte bolnice. Bolnička pravna služba zaključila je da se zaista radi o ozbiljnom krivičnom djelu, pa je sve prijavljeno policiji.

Upravo se čita:  Hrvatski carinik na granici tražio i dobio 50 eura mita

Kriminalističkim istraživanjem, tokom kojeg je osumnjičena doktorica i ispitana, zaključeno je kako ima dovoljno dokaza protiv nje. Prijetnje su, kako proizlazi iz prijave, rezultat njene frustracije što već treći put nije dobila željenu specijalizaciju.

Nije je dobila iako je svojevremeno radila na Rebru, a imala je, uvjerena je i najbolje kvalifikacije. Razlog je, posumnjala je ona, bila njezina narodnost, budući da se izjašnjavala kao Srpkinja.

Upravo se čita:  Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Bijesna zbog svega što se dogodilo poslala je poruku KBC-u Rebro. U njoj se okomila na jednog doktora, te direktora Ćorušića.

“Crknite Hercegovci” i “P…. vam m……. ustaška”, bili su dijelovi njene poruke zbog kojih je sada dobila zabranu približavanja KBC-u Zagreb i njegovim doktorima, prenosi N1.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas