Utorak, 18 lipnja, 2024

Dolijala kraljica džeparoša: Sabaheta Džindo ostaje iza rešetaka

Preporučeno

Sabaheta je građane “pelješila” najčešće u tržnim centrima i buticima, mada joj nisu strani ni drugi načini krađa.

Sabaheta Džindo (64) iz Sarajeva, koja nosi neslavnu titulu kraljice džeparoša, završila je iza rešetaka jer joj je banjalučki Osnovni sud odredio pritvor.

Džindo je ponovo uhapšena zbog krađe, a ovaj put lisice na ruke su joj stavili službenici Policijske uprave Gradiška i terete je da je više od godinu dana “pelješila” u Banjaluci i Gradišci, gdje je u više navrata u buticima i na pijaci krala novac i novčanike od građana.

Džindo je uhapšena u srijedu oko 22.10 na osnovu centralne potjernice, koju su raspisali pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Gradiška, zbog krađe, a nakon što ju je ispitao tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zatražio je da joj se odredi pritvor.

Upravo se čita:  Uhapšene dvije osobe zbog krađe teleta i janjadi

“Od 19. oktobra 2021. do 19. novembra 2022. godine u buticima i na pijaci na području Banjaluke i Gradiške, u više navrata, osumnjičena je iskoristila nepažnju oštećenih i tom prilikom prisvajala novčanike te otuđivala novac”, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je za nju predložio pritvor zbog opasnosti od bjekstva, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, a sud je to prihvatio i pritvor određen ovim rješenjem može trajati do 25. maja 2023. godine do 17 časova.

Džindo je inače u BiH poznata po brojnim krađama i bila je hapšena širom zemlje zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, a više puta je bila uhvaćena na djelu, zbog čega je i osuđivana.

Upravo se čita:  Nana Derviša je najstarija Bosanka na hadžu: Hadž moraš doživjeti, te se ljepote ne mogu opričati

Međutim, čim bi se našla na slobodi, ona bi ponovo nastavila krasti te je zbog njene spretnosti u džeparenju nastala pošalica da u njenom prisustvu čak i policajci provjeravaju džepove.

Ona je, između ostalog, hapšena i u akciji “Džep”, a tada je hapšen i njen suprug Mirsad zbog sumnje da joj je pomagao pri krađama.

Sabaheta je građane “pelješila” najčešće u tržnim centrima i buticima, mada joj nisu strani ni drugi načini krađa.

To je, na primjer, radila kada ljudi ostave torbe dok se presvlače, ali je i na drugi način koristila nepažnju da izvuče novčanik ili ukrade torbu.

Kako je sklona porocima, većinu novca, kako saznajemo, osumnjičena je trošila na kocku, a Džindo je inače bila tražena u svim gradovima.

Upravo se čita:  Neobičan let aviona na nebu iznad BiH izazvao brojne reakcije: "Kao kad majstori kad postavljaju podno grijanje"

Jednom prilikom je u Banjaluci od žene otela torbu, a pri tome, u namjeri da ukradenu torbu zadrži, nasrnula je na nesretnu ženu te joj je nanijela povrede.

“Kada se zateknem u radnji, ja ću nešto uzeti, kradem u hodu. Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: ‘Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu’, ali ne može”, rekla je jednom prilikom medijima Džindo, koja navodno ima dijagnozu šizofrenog poremećaja koji se ogleda u patološkoj krađi.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas