Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Dom naroda PSBiH razmatra informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH

Preporučeno

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela u Sarajevu razmatrati informacije o sigurnosti rada u institucijama BiH koje su dostavljene povodom protesta održanih od 5. do 7. juna ove godine.

parlament-bihOve informacije prošle je sedmice razmatrao i Predstavnički dom državnog parlamenta.

Više hiljada građana okupilo se 5. juna ispred zgrade institucija BiH zahtijevajući da bude usvojen zakon kojim bi trajno bilo riješeno pitanje izdavanja jedinstvenog matičnog broja.

Upravo se čita:  Arnel Isak najavio pjesmu o svom ocu: "Armija Rame Isaka, čuvaće te Bosno Snaga naroda"

Dom naroda državnog parlamenta će danas razmatrati zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH razmatraju po hitnom postupku.

Na dnevnom redu je, između ostalog, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH.

Upravo se čita:  Premijer Nikšić: Ima prostora da se Federacija BiH dodatno zaduži

U prvom čitanju će biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o implementaciji Konvencije o zabrani razvoja, proizvodnje, gomilanja i upotrebe hemijskog oružja i o njegovom uništavanju.

Delegati će razmatrati i Godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH i Godišnji izvještaj o pojavama diskriminacije u BiH za 2012. godinu.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas