Srijeda, 28 veljače, 2024

Dominacija dijela anticiklone očekuje se do 17. februara: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Autor:AA

Preporučeno

Prolazno pogoršanja uz slabe padavine izgledno je od 17. do 19. februara, a potom slijedi duži stabilniji period sve do pred kraj mjeseca

Ciklon sa centrom iznad sjevernog Jadranskog mora sporo se premješta ka istoku i s pratećim frontalnim sistemima danas i sutra usloviće oblačno vrijeme s povremenim padavinama širom Bosne i Hercegovine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine.

Porast zračnog pritiska i dominacija dijela anticiklone očekuje se od 14. do 17. februara i u takvim sinoptičkim okolnostima, prognozira se stabilno vrijeme uz povremenu jutarnju maglu duž riječnih tokova te natprosječno toplo i sunčano vrijeme.

Upravo se čita:  Najveća mjesečna plata u prošloj godini čak 429.123,86 KM

Prolazno pogoršanja uz slabe padavine izgledno je od 17. do 19. februara, a potom slijedi duži stabilniji period sve do pred kraj mjeseca. Od 25. do 27. februara izgledno je pogoršanje uz padavine, jači vjetar i pad vrijednosti temperatura zraka.

Do 25. februara izgledne su natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od 0 do 5 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 stepeni Celzijusovih. Danju u Bosni do 13, u Hercegovini do 16.

Upravo se čita:  Na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore oduzeta garderoba u vrijednosti od 233.000 KM

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 26. februara. Minimalne temperature zraka od -2 do 3 u Bosni, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 9 u Hercegovini do 13 stepeni.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas